Μπαμπάς.....
Μπαμπάς, λοιπόν μία λέξη που γεμίζει το στόμα. Είναι ένα γλυκό φαινομενικά εύκολο στη παρασκευή του , αλλά πρέπει να προσέξετε πολύ τις αναλογίες.
Υλικά:
2 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι
20 γρ. μαγιά
1/4 φλυτζ. νερό
1/4 φλυτζ. ζάχαρη
1/3 φλυτζ. βούτ. λιωμένο
1/3 φλυτζ. γάλα
3 αβγά
1 βανίλια
Σιρόπι:
2 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
1 1/2 νερό
2 κουτ. γλυκ. χυμό λεμόνι
5"λεπτά βράσιμο
Επικάλυψη:
2 κουτ. γλυκ. μαρμελάδα
Σαντιγί:
250 γρ. κρέμα γάλακτος, την κτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί.
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ, διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να διπλασιαστεί, σε όγκο. Βουτυρώνουμε μία φόρμα μεσαίου μεγέθους, βάζουμε το χυλό και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει. Ψήνουμε στους 179 βαθμούς για 40 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε τον μπαμπά από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε, και τα δύο ζεστά. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα κόβουμε το γλυκό στη μέση και το γαρνίρουμε με τη σαντιγί. Κλείνουμε το γλυκό, και το αλείφουμε με μαρμελάδα, την οποία ζεσταίνουμε να αραιώσει. στο τέλος γαρνίρουμε με ροζέτες από σαντιγί και κερασάκια.
Υλικά:
2 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι
20 γρ. μαγιά
1/4 φλυτζ. νερό
1/4 φλυτζ. ζάχαρη
1/3 φλυτζ. βούτ. λιωμένο
1/3 φλυτζ. γάλα
3 αβγά
1 βανίλια
Σιρόπι:
2 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
1 1/2 νερό
2 κουτ. γλυκ. χυμό λεμόνι
5"λεπτά βράσιμο
Επικάλυψη:
2 κουτ. γλυκ. μαρμελάδα
Σαντιγί:
250 γρ. κρέμα γάλακτος, την κτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί.
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ, διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε το μείγμα για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να διπλασιαστεί, σε όγκο. Βουτυρώνουμε μία φόρμα μεσαίου μεγέθους, βάζουμε το χυλό και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει. Ψήνουμε στους 179 βαθμούς για 40 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε τον μπαμπά από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε, και τα δύο ζεστά. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα κόβουμε το γλυκό στη μέση και το γαρνίρουμε με τη σαντιγί. Κλείνουμε το γλυκό, και το αλείφουμε με μαρμελάδα, την οποία ζεσταίνουμε να αραιώσει. στο τέλος γαρνίρουμε με ροζέτες από σαντιγί και κερασάκια.
yperoxos o mpampas mairh moy manolhs eida kai thn krema poy legame
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή Μανώλη ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφή