Πορτοκαλόπιτα

Τσικνοπέμτη σήμερα. Και μετά το τσίκνισμα θέλουμε και ένα γλυκάκι. Κάτι εύκολο για να είμαστε και ξεκούραστες, στο τραπέζι. Εγώ σήμερα έφτιαξα σουτζουκάκια σμυρναίικα. Τη συνταγή σας την έχω δώσει σε άλλη ανάρτηση. Σήμερα πορτοκαλόπιτα.


Υλικά:
350 γρ. φύλλο κρούστας
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 ποτήρι ηλιέλαιο
χυμό από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 φακ. μπέκιν πάουντερ

Σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2&1/2 ποτήρια νερό
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
χυμό από 1/2 λεμόνι
Βράζουμε 15 λεπτά

Εκτέλεση:
Παίρνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε στη λαμαρίνα 3-4 φύλλα τσαλακωμένα και τα ψήνουμε να ροδίσουν. Την ίδια διαδικασία κάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Εν συνεχεία τα σπάμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα για τα αβγά τη ζάχαρη με τα αβγά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και στην συνέχεια τα υπόλοιπα. Ενώνουμε το μείγμα με τα ψημένα φύλλα τα οποία εν τω μεταξύ έχουν κρυώσει. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Για να δούμε εάν έχει ψηθεί βυθίζουμε στην πορτοκαλόπιτα ένα μαχαίρι, εάν βγει στεγνό σημαίνει ότι έχει ψηθεί. Την αφήνουμε να κρυώσει και  έπειτα σιροπιάζουμαι. κρύα πίτα ζεστό σιρόπι. Πριν τη σιροπιάσουμε την κόβουμε σε κομμάτια για να εισχωρήσει το σιρόπι σε όλο το γλυκό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις