Ταραμάς
Καλημέρα καλημέρα.. Καθαρή Δευτέρα έρχεται, να μην έχουμε και ταραμά στο τραπέζι μας? Και τι ποιο ωραίο από το να τον ετοιμάσουμε εμείς. Άλλωστε το σπιτικό και ποιο νόστιμο είναι και ποιο υγιεινό. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξουμε τον δικό μας ταραμά.
Υλικά:
100 γρ. ταραμά
κόκκινο,ή άσπρο, ότι προτιμάται
1 μεγάλη πατάτα
2 φέτες ψωμί
μισό φλυτζ. καφ. λεμόνι
2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
Εκτέλεση:
Βράζουμε την πατάτα. Την αφήνουμε να κρυώσει. Μουσκεύουμε το ψωμί. Στο μούλτι βάζουμε τον ταραμά με λίγο λεμόνι και τον χτυπάμε να σπάσουν τα αβγά του. Προσθέτουμε την πατάτα και το μισό λάδι. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το ψωμί το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται προσθέτουμε λάδι και λεμόνι.
Υλικά:
100 γρ. ταραμά
κόκκινο,ή άσπρο, ότι προτιμάται
1 μεγάλη πατάτα
2 φέτες ψωμί
μισό φλυτζ. καφ. λεμόνι
2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
Εκτέλεση:
Βράζουμε την πατάτα. Την αφήνουμε να κρυώσει. Μουσκεύουμε το ψωμί. Στο μούλτι βάζουμε τον ταραμά με λίγο λεμόνι και τον χτυπάμε να σπάσουν τα αβγά του. Προσθέτουμε την πατάτα και το μισό λάδι. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το ψωμί το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται προσθέτουμε λάδι και λεμόνι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου