Κολοκυθοκεφτεδάκια με καρύδια
Κολοκυθοκεφτεδάκια!! Σαν γλωσσοδέτης μου μοιάζει εσάς? Πολλές φορές που σας γράφω μία συνταγή δεν μου αρέσει απλά να γράφω τη συνταγή και τα υλικά. Μου φαίνεται πολύ ψυχρό. Τότε μπορείτε κάλλιστα να πάρετε ένα βιβλίο μαγειρικής και να δείτε ότι θέλετε. Με το να γράφω και κάποιον σχολιασμό είναι σαν να είμαστε σε μια παρέα, πίνοντας το καφεδάκι μας και ανταλλάζουμε απόψεις περί μαγειρικής. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του μπλοκ μου. Μαγειρεύω πειραματίζομαι και τα μοιράζομαι μαζί σας.
Υλικά:
1 μεγάλο κολοκυθάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
μαίδανό, άνηθο
1&1/2 κουτ. γλυκ. μπέκιν
2-3 κουτ. σούπ. αλεύρι
2 κουτ. σούπ. καρύδια τριμμένα
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κολοκυθάκι, το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε δύο τρεις κουταλιές λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε. Στραγγίζουμε και το κολοκυθάκι και το σοτάρουμε και αυτό μαζί να φύγουν τα υγρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα καρύδια, τον μαίδανό, τον άνηθο, το αλεύρι, το μπέκιν αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε και αφήνουμε το μείγμα για 15-20 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα πανάρουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι. Δεν χρειάζονται πάνω από ένα λεπτό τηγάνισμα. Τα σερβίρεται όπως θέλετε.
Σος για το σερβίρισμα:
3 κουτ. γιαούρτι
1 κουτ. μουστάρδα
1 κουτ. ταχίνι
2 κουτ. λάδι
Υλικά:
1 μεγάλο κολοκυθάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
μαίδανό, άνηθο
1&1/2 κουτ. γλυκ. μπέκιν
2-3 κουτ. σούπ. αλεύρι
2 κουτ. σούπ. καρύδια τριμμένα
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κολοκυθάκι, το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε δύο τρεις κουταλιές λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε. Στραγγίζουμε και το κολοκυθάκι και το σοτάρουμε και αυτό μαζί να φύγουν τα υγρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα καρύδια, τον μαίδανό, τον άνηθο, το αλεύρι, το μπέκιν αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε και αφήνουμε το μείγμα για 15-20 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα πανάρουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι. Δεν χρειάζονται πάνω από ένα λεπτό τηγάνισμα. Τα σερβίρεται όπως θέλετε.
Σος για το σερβίρισμα:
3 κουτ. γιαούρτι
1 κουτ. μουστάρδα
1 κουτ. ταχίνι
2 κουτ. λάδι
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου