Κολοκυθοκεφτεδάκια με καρύδια
Υλικά:
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
μαίδανό, άνηθο
1&1/2 κουτ. γλυκ. μπέκιν
2-3 κουτ. σούπ. αλεύρι
2 κουτ. σούπ. καρύδια τριμμένα
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κολοκυθάκι, το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε δύο τρεις κουταλιές λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε. Στραγγίζουμε και το κολοκυθάκι και το σοτάρουμε και αυτό μαζί να φύγουν τα υγρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα καρύδια, τον μαίδανό, τον άνηθο, το αλεύρι, το μπέκιν αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε και αφήνουμε το μείγμα για 15-20 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα πανάρουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι. Δεν χρειάζονται πάνω από ένα λεπτό τηγάνισμα. Τα σερβίρεται όπως θέλετε.
Σος για το σερβίρισμα:
3 κουτ. γιαούρτι
1 κουτ. μουστάρδα
1 κουτ. ταχίνι
2 κουτ. λάδι
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου