Πειραγμένη Τάρτα με σφολιάτα και μανιτάρια
Έχουμε συνηθίσει τις τάρτες με ζύμη, αλμυρές ή γλυκές. Σήμερα όμως είπα να την φτιάξω με σφολιάτα. Είναι ποιο εύκολη και με επιτυχία εκατό της εκατό. Είναι σαν kiss loren αλλά με μανιτάρια.
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1 πακέτο μανιτάρια συσκευασμένα
2 πιπεριές κέρατο
1 πιπεριά Φλωρίνης μικρή
250 γρ. ξερή μυζήθρα Κρήτης
12 φέτες μοτσαρέλα
1/2 συκευσίας κονκασέ
1 μικρό κουτάκι γάλα Εβαπορέ αδιάλυτο
4 κουτ. σούπ λάδι για το τηγάνι
πιπέρι, αλάτι
2 μικρές ντομάτες
λάδι, ρίγανη
Ρόκα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε. Μόλις αλλάξουν χρώμα τα μανιτάρια, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα αφήνουμε για πέντε λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. (Βράζουμε για δύο λεπτά γιατί χρειαζόμαστε την υγρασία για να δέσουν τα υλικά). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την μυζήθρα και δύο φέτες μοτσαρέλα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε λίγο το φύλλο(πέντε λεπτά) να ροδίσει. Το βγάζουμε από το φούρνο, στρώνουμε μία στρώση φέτες μοτσαρέλα και μετά βάζουμε τη γέμιση. Τελειώνουμε με φετούλες ντομάτας, ρίχνουμε λίγο λάδι επάνω στις ντομάτες και λίγο ρίγανη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου είκοση λεπτά. Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο προσθέστε ψιλοκομμένη ρόκα. δίνει μία ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1 πακέτο μανιτάρια συσκευασμένα
2 πιπεριές κέρατο
1 πιπεριά Φλωρίνης μικρή
250 γρ. ξερή μυζήθρα Κρήτης
12 φέτες μοτσαρέλα
1/2 συκευσίας κονκασέ
1 μικρό κουτάκι γάλα Εβαπορέ αδιάλυτο
4 κουτ. σούπ λάδι για το τηγάνι
πιπέρι, αλάτι
2 μικρές ντομάτες
λάδι, ρίγανη
Ρόκα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε. Μόλις αλλάξουν χρώμα τα μανιτάρια, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα αφήνουμε για πέντε λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. (Βράζουμε για δύο λεπτά γιατί χρειαζόμαστε την υγρασία για να δέσουν τα υλικά). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την μυζήθρα και δύο φέτες μοτσαρέλα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε λίγο το φύλλο(πέντε λεπτά) να ροδίσει. Το βγάζουμε από το φούρνο, στρώνουμε μία στρώση φέτες μοτσαρέλα και μετά βάζουμε τη γέμιση. Τελειώνουμε με φετούλες ντομάτας, ρίχνουμε λίγο λάδι επάνω στις ντομάτες και λίγο ρίγανη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου είκοση λεπτά. Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο προσθέστε ψιλοκομμένη ρόκα. δίνει μία ιδιαίτερη γεύση.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου