Μεθυσμένα φιλετάκια μόσχου. Πατατοσαλάτα με σος αβγού

Καλημέρα, καλημέρα φιλετάκια για σήμερα. Ένα εύκολο πιάτο για αυτούς που δεν έχουν χρόνο. Ο χρόνος μαγειρέματος για αυτό το πιάτο δεν είναι περισσότερο από δεκαπέντε με είκοσι λεπτά.

Υλικά για τα φιλετάκια (για 2 άτομα)
μισό κιλό φιλέτο από μοσχαράκι
1 φλυτζ. καφέ λάδι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
αλάτι πιπέρι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο

Υλικά για την πατατοσαλάτα:
4 μέτριες πατάτες
2 αβγά βρασμένα
1 κουτ. γλυκ. μουστάρδα
1 κουτ. σούπ. μαγιονέζα
2 κουτ. σούπ. γιαούρτι
1 φλυτζ. καφέ λάδι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2-3 κουτ. λάδι
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
φρέσκο μαίδανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Φροντίζουμε τα φιλετάκια να είναι λεπτές φέτες για να τηγανιστούν γρήγορα.(Εάν θέλετε μπορείτε να πάρετε και χοιρινό). Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να κάψει ελαφρά. Τοποθετούμε τα φιλετάκια στο τηγάνι. Επειδή το λάδι είναι καυτό θωρακίζετε αμέσως το κρέας. το γυρίζουμε και μαπό την άλλη μεριά αλατοποιπερώνουμε, τα αφήνουμε για πέντε να τηγανιστούν. Τα σβήνουμε με το κρασί σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και τα χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να ψηθούν και για πέντε λεπτά. Ανοίγουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο για να χυλώσει η σάλτσα του, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε σκεπασμένα μέχρι να σερβίρουμε.
Για την πατατοσαλάτα:
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις βάζουμε να βράσουν. Χρειάζονται περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά.
Μόλις βράσουν και  είναι ακόμη ζεστές τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πατάμε με το σύρμα για τα αβγά. Θέλουμε μικρά κομματάκια. Στο κατσαρολάκι βάζουμε 2-3 κουταλιές λάδι, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια τα γυρίζουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα και τις πατάτες. Τα γυρίζουμε όλα μαζί για 2-3 λετπά και έπειτα βάζουμε τις πατάτες στο μπολ.  Βάζουμε στο μούλτι τα αβγά, το λάδι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και τα χτυπάμε όλα μαζί. Ρίχνουμε τη σος επάνω στις ζεστές πατάτες ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το μαίδανό και σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις