Τορτίγια με ζεστά λαχανικά, προσούτο και κρέμα τυριού
Καλημέρα, Σάββατο σήμερα! Με ήλιο και ανεβασμένη διάθεση, παρ΄όλο αυτά που ακούμε δεν είναι καθόλου αισιόδοξα. Είμαστε Έλληνες!! Πάντα ελπίζουμε και πάντα προχωράμε, τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω. Άλλωστε όπως λέει και ο λαός μας η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Μια λοιπόν και ο καιρός είναι ανοιξιάτικος καιρός για καφεδάκι. Ας αφήσουμε τις κατσαρόλες να ξεκουραστούν. Όλοι δίαιτα σήμερα. Γι΄αυτό θα σας προτείνω κάτι πολύ εύκολο αλλά και γευστικό, χωρίς ιδιαίτερη φασαρία. Τορτίγια με λαχανικά, προσούτο και τυρί κρέμα. Σας έχω όμως και μια παραλλαγή. Μπορείτε να ετοιμάσετε και μία πράσινη σαλάτα και να αναμίξετε το μείγμα της τορτίγιας στη σαλάτα. Εάν δεν θέλετε κρέμα τυριού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτη. Την τορτίγια μπορείτε να την ψήσετε στην τοστιέρα και να συνοδέψει την σαλάτα σας.
Υλικά (για 2 τορτίγιες)
1 κούπα μεγάλη του καφέ λάχανο τριμμένο
1 καρότο
1 λουκάνικο
μισό κολοκυθάκι
1 μεγάλο άσπρο μανιτάρι
1 κουταλιά σούπ. τυρί κρέμα
1/2 ντομάτα
2 φέτες προσούτο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο σε λεπτές φέτες, το κολοκυθάκι το ίδιο, το μανιτάρι επίσης το κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το λάχανο όσο γίνεται ψιλοκομμένο. Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά, μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε πρώτα τα καρότα και το λουκάνικο έπειτα τα μανιτάρια τα σοτάρουμε ελαφρά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και στο τέλος το λάχανο. Δεν θέλουμε να τηγανιστούν τα λαχανικά μας. Θέλουμε απλά να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, έχουμε ψιλοκόψει την ντομάτα την βάζουμε και αυτήν στα λαχανικά ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα τυριού ή το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε. Εν τω μεταξύ έχουμε ζεστάνει την τορτίγια μας. Βάζουμε 2-3 κουτ. από το μείγμα, προσθέτουμε και το προσούτο ωμό τυλίγουμε και σερβίρουμε.
Υλικά (για 2 τορτίγιες)
1 κούπα μεγάλη του καφέ λάχανο τριμμένο
1 καρότο
1 λουκάνικο
μισό κολοκυθάκι
1 μεγάλο άσπρο μανιτάρι
1 κουταλιά σούπ. τυρί κρέμα
1/2 ντομάτα
2 φέτες προσούτο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο σε λεπτές φέτες, το κολοκυθάκι το ίδιο, το μανιτάρι επίσης το κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το λάχανο όσο γίνεται ψιλοκομμένο. Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά, μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε πρώτα τα καρότα και το λουκάνικο έπειτα τα μανιτάρια τα σοτάρουμε ελαφρά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και στο τέλος το λάχανο. Δεν θέλουμε να τηγανιστούν τα λαχανικά μας. Θέλουμε απλά να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, έχουμε ψιλοκόψει την ντομάτα την βάζουμε και αυτήν στα λαχανικά ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα τυριού ή το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε. Εν τω μεταξύ έχουμε ζεστάνει την τορτίγια μας. Βάζουμε 2-3 κουτ. από το μείγμα, προσθέτουμε και το προσούτο ωμό τυλίγουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου