Αγκινάρες αλά- πολίτα
Είναι η εποχή της αγκινάρας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο ωφέλιμη είναι. Ας την εντάξουμε λοιπόν στο διαιτολόγιό μας. Στην Κρήτη την τρώνε και ωμή με τη ρακή. Εγώ την προτιμώ μαγειρεμένη και αλά-πολίτα!
Υλικά:
8--10 αγκινάρες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο 1/3 ματσάκι
2 πατάτες
2 καρότα
χυμό από μισό λεμόνι
2 κουτ. σούπ. αλεύρι
1 φλυτζ.τσαγ. λάδι
αλάτι-πιπέρι
2 κούπες νερό
Εκτέλεση:
Εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες, πρέπει να τις καθαρίσουμε και να τις περάσουμε με λεμόνι. Εάν πάρουμε κατεψυγμένες γλιτώνουμε από τη φασαρία. Εδώ οι αγκινάρες είναι φρέσκες, λόγο του μαζοχισμού που με διακατέχει.......Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει το καρότο σε ροδέλες και τις πατάτες στα τέσσερα. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα σοτάρουμε και αυτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι και το ανακατεύουμε πολύ γρήγορα να καβουρντιστή λίγο. Προσθέτουμε τη μία κούπα νερό και ανακατεύουμε όπως στην μπεσαμέλ, σχηματίζεται μία παχύρρευστη κρέμα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, τις αγκινάρες, τον άνηθο, το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τέλος τον άνηθο. Απαραίτητος για το συγκεκριμένο φαγητό. Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και αρακά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3/4 της ώρας περίπου. Εάν έχουν μαλακώσει οι αγκινάρες και έχει χυλώσει, το φαγητό κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να παραμείνει ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.
Υλικά:
8--10 αγκινάρες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο 1/3 ματσάκι
2 πατάτες
2 καρότα
χυμό από μισό λεμόνι
2 κουτ. σούπ. αλεύρι
1 φλυτζ.τσαγ. λάδι
αλάτι-πιπέρι
2 κούπες νερό
Εκτέλεση:
Εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες, πρέπει να τις καθαρίσουμε και να τις περάσουμε με λεμόνι. Εάν πάρουμε κατεψυγμένες γλιτώνουμε από τη φασαρία. Εδώ οι αγκινάρες είναι φρέσκες, λόγο του μαζοχισμού που με διακατέχει.......Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει το καρότο σε ροδέλες και τις πατάτες στα τέσσερα. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα σοτάρουμε και αυτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι και το ανακατεύουμε πολύ γρήγορα να καβουρντιστή λίγο. Προσθέτουμε τη μία κούπα νερό και ανακατεύουμε όπως στην μπεσαμέλ, σχηματίζεται μία παχύρρευστη κρέμα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, τις αγκινάρες, τον άνηθο, το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τέλος τον άνηθο. Απαραίτητος για το συγκεκριμένο φαγητό. Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και αρακά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3/4 της ώρας περίπου. Εάν έχουν μαλακώσει οι αγκινάρες και έχει χυλώσει, το φαγητό κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να παραμείνει ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου