Τορτίγες ζύμη
Το έχω δηλώσει πολλές φορές ότι είμαι μαζοχίστρια. Θέλω να παιδεύομαι! Αλλά! Σαν το σπιτικό δεν υπάρχει! Μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά ξέρεις τι τρως, ελέγχεις τα υλικά που χρησιμοποιείς. Αγνά δίχως συντηρητικά ή άλλες προσμίξεις. Έτσι λοιπόν σήμερα αποφάσισα να φτιάξω τορτίγες. Πανεύκολο !!!!!!!!!!
Υλικά:
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1 με 1&1/2 φλυτζ. τσαγ.νερό
1/3 κουτ. γλυκ. μπέκιν
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι μαλακό) το μπέκιν το αλάτι και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο (όσο πάρει η ζύμη μας). Θέλουμε μία ζύμη μέτρια ελαστική. Κόβουμε τη ζύμη σε 8-10 μπαλάκια, ανάλογα πόσο μεγάλες ή μικρές θέλουμε τις τορτίγες. Αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί και έπειτα ανοίγουμε φυλλαράκια, προς το λεπτό. Προσωπικά τις προτιμώ λεπτές.Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα τηγάνι να κάψει πολύ καλά. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιά από το 9 στο 7 και αρχίζουμε να ψήνουμε τις τορτίγες μας μία μία. Πρώτα ψήνουμε από την μία μεριά και έπειτα από την άλλη. Δεν χρειάζονται πάνω από ένα λεπτό ψήσιμο. Εάν θέλουμε να τις αποθηκεύσουμε τις βάζουμε σε σακούλες τροφίμων και όταν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε τις ζεσταίνουμε λίγο να μαλακώσουν και τις γεμίζουμε με ότι θέλουμε. Διατηρούνται στη συντήρηση τουλάχιστον μία εβδομάδα, αλλά μπορούμε να τις βάλουμε και στην κατάψυξη. Δεν παθαίνουν τίποτα.
Υλικά:
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1 με 1&1/2 φλυτζ. τσαγ.νερό
1/3 κουτ. γλυκ. μπέκιν
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι μαλακό) το μπέκιν το αλάτι και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο (όσο πάρει η ζύμη μας). Θέλουμε μία ζύμη μέτρια ελαστική. Κόβουμε τη ζύμη σε 8-10 μπαλάκια, ανάλογα πόσο μεγάλες ή μικρές θέλουμε τις τορτίγες. Αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί και έπειτα ανοίγουμε φυλλαράκια, προς το λεπτό. Προσωπικά τις προτιμώ λεπτές.Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα τηγάνι να κάψει πολύ καλά. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιά από το 9 στο 7 και αρχίζουμε να ψήνουμε τις τορτίγες μας μία μία. Πρώτα ψήνουμε από την μία μεριά και έπειτα από την άλλη. Δεν χρειάζονται πάνω από ένα λεπτό ψήσιμο. Εάν θέλουμε να τις αποθηκεύσουμε τις βάζουμε σε σακούλες τροφίμων και όταν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε τις ζεσταίνουμε λίγο να μαλακώσουν και τις γεμίζουμε με ότι θέλουμε. Διατηρούνται στη συντήρηση τουλάχιστον μία εβδομάδα, αλλά μπορούμε να τις βάλουμε και στην κατάψυξη. Δεν παθαίνουν τίποτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου