Μπρουσκέτες με κιμά και πεστο μαίδανού
Περιμένω και εγώ η καiμένη να φτιάξει ο καιρός να κάνω καμιά βουτιά, να πιω τη μπιρίτσα μου, αλλά αντί για καλοκαίρι βλέπω φθινόπωρο. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω το μεζεδάκι μου και να πιω τη μπιρίτσα μου στο μπαλκόνι, με συντροφιά τη γλυκιά μουσική της βροχούλας.
Υλικά:(για 8 μπρουσκέτες)
1 γαλική μπαγκέτα
1/2 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
κονκασέ
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα κανέλα
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
λάδι
γιαούρτι
Προαιρετικά:
κουρκουμά, κάρυ, πάπρικα
Εάν το θέλετε πικάντικο.
Πεστο:
1 ματσάκι μαίδανό
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ. σούπ. λάδι
1 κουτ. σούπ. βαλσάμικο κρέμα
1 κουτ. σούπ. κρέμα τυριού
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ψιλκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε 3 κουτ. σούπας λάδι στο τηγάνι και καβουρντίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και τον πατάμε με πιρούνι να μην σβολιάσει. Μόλις αλλάξει χρώμα, ο κιμάς προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει και να μείνει μόνο το λαδάκι του. Τον θέλουμε στεγνό. Κόβουμε την μπαγκέτα σε τρία ίσα μέρη και κάθε κομμάτι στη μέση οριζόντια. Αφαιρούμε λίγη ψίχα, ώστε να σχηματίσουμε μία βαρκούλα. Γεμίζουμε με κιμά. Ετοιμάζουμε το πeστο. Βάζουμε στο μούλτι το μαιδανό, με το σκόρδο, το γυρίζουμε δύο τρεις φορές, προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και το βαλσάμικο και το δουλεύουμε να πετύχουμε ένα πολτό. Στο τέλος προσθέτουμε και το τυρί. Βάζουμε επάνω στον κιμά πeστο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για πέντε λεπτά. Βγάζουμε τις μπρουσκέτες από το φούρνο, προσθέτουμε επάνω γιαούρτι και λίγο πeστο και σερβίρουμε.
Υλικά:(για 8 μπρουσκέτες)
1 γαλική μπαγκέτα
1/2 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
κονκασέ
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα κανέλα
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
λάδι
γιαούρτι
Προαιρετικά:
κουρκουμά, κάρυ, πάπρικα
Εάν το θέλετε πικάντικο.
Πεστο:
1 ματσάκι μαίδανό
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ. σούπ. λάδι
1 κουτ. σούπ. βαλσάμικο κρέμα
1 κουτ. σούπ. κρέμα τυριού
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ψιλκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε 3 κουτ. σούπας λάδι στο τηγάνι και καβουρντίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και τον πατάμε με πιρούνι να μην σβολιάσει. Μόλις αλλάξει χρώμα, ο κιμάς προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει και να μείνει μόνο το λαδάκι του. Τον θέλουμε στεγνό. Κόβουμε την μπαγκέτα σε τρία ίσα μέρη και κάθε κομμάτι στη μέση οριζόντια. Αφαιρούμε λίγη ψίχα, ώστε να σχηματίσουμε μία βαρκούλα. Γεμίζουμε με κιμά. Ετοιμάζουμε το πeστο. Βάζουμε στο μούλτι το μαιδανό, με το σκόρδο, το γυρίζουμε δύο τρεις φορές, προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και το βαλσάμικο και το δουλεύουμε να πετύχουμε ένα πολτό. Στο τέλος προσθέτουμε και το τυρί. Βάζουμε επάνω στον κιμά πeστο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για πέντε λεπτά. Βγάζουμε τις μπρουσκέτες από το φούρνο, προσθέτουμε επάνω γιαούρτι και λίγο πeστο και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου