Μπέργκερ κοτόπουλο
Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά έκανα μπιφτέκι κοτόπουλο, είχα κάποιο ενδοιασμό, αλλά τελικά οι φόβοι μου ήταν άδικη. Μπορώ να πω ποιο νόστιμο από τον μοσχαρίσιο κιμά, αρκετά αφράτο και εύγευστο. Και το κυριότερο ποιο ελαφρύ. Δοκιμάστε το ανεπιφύλακτα.
Υλικά:( 4 μπέργκεν)
1 στηθάκη κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
1 αβγό
2 κουτ. σούπ. χυμό ντομάτας
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
4 φέτες κασέρι
Σος:
1 κουτ. σούπ. κέτσαπ
1 κουτ. γλυκ. μουστάρδα
2 κουτ. σούπ. μαγιονέζα
Εκτέλεση:
Υλικά:( 4 μπέργκεν)
1 στηθάκη κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
1 αβγό
2 κουτ. σούπ. χυμό ντομάτας
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
4 φέτες κασέρι
Σος:
1 κουτ. σούπ. κέτσαπ
1 κουτ. γλυκ. μουστάρδα
2 κουτ. σούπ. μαγιονέζα
Εκτέλεση:
Εάν δεν έχουμε μηχανή του κιμά, λέμε στον κρεοπώλη να μας αλέσει το στηθάκη. Η διαδικασία είναι ίδια με τον κιμά. Βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Όσο περισσότερη ώρα ζυμώνουμε τόσο ποιο αφράτα θα γίνουν. Αφήνουμε τον κιμά κοτόπουλο στο ψυγείο για 1-2 ώρες και έπειτα ψήνουμε στο γκριλ σε χαμηλή σχάρα. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα αλείφουμε με λίγο λάδι. Εάν θέλετε λίγο πριν τα βγάλετε από το φούρνο βάλτε σε κάθε ένα μπέργκερ και από μία φέτα κασέρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου