Κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο
Ένα εύκολο μαμαδίστικο φαγητό αλλά όπως ανέφερα και σε παλαιότερη ανάρτηση, για τις νέες νοικοκυρούλες αυτά που για εμάς είναι αυτονόητα για αυτές είναι βουνό. Ας τις διευκολύνουμε λοιπόν.
Υλικά:
!/2 κιλού μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα μέτρια τριμμένη
2 φέτες ψωμί τριμμένο στεγνό
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
αλάτι, πιπέρι, κίμινο. μπαχάρι
στη μύτη του κουτ. γλυκ. κανέλα
ρίγανη
1 φλυτζ. του καφέ νερό
1 κιλό πατάτες
αλάτι, πιπέρι
μία τριμμένη ντομάτα
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά και τη ντομάτα. Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει. Όσο περισσότερο των ζυμώνουμε τόσο ποιο αφράτα θα γίνουν τα κεφτεδάκια. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το λάδι και τις ανακατεύουμε, με τα χέρια μας. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε και αυτά στο ταψί. Προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα και ψήνουμε στους 200 βαθμ. για μιάμιση ώρα.
Υλικά:
!/2 κιλού μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα μέτρια τριμμένη
2 φέτες ψωμί τριμμένο στεγνό
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
αλάτι, πιπέρι, κίμινο. μπαχάρι
στη μύτη του κουτ. γλυκ. κανέλα
ρίγανη
1 φλυτζ. του καφέ νερό
1 κιλό πατάτες
αλάτι, πιπέρι
μία τριμμένη ντομάτα
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά και τη ντομάτα. Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει. Όσο περισσότερο των ζυμώνουμε τόσο ποιο αφράτα θα γίνουν τα κεφτεδάκια. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το λάδι και τις ανακατεύουμε, με τα χέρια μας. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε και αυτά στο ταψί. Προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα και ψήνουμε στους 200 βαθμ. για μιάμιση ώρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου