Πίτα με μελιτζάνες, μανιτάρια και λιαστή ντομάτα
Μελιτζανομανιταρόπιτα Χα χα ωραίος γλωσσοδέτης. Πίτα φίλοι μου νηστίσιμη γιατί ακόμη και αύριο νηστεύουμε. Οι μελιτζάνες με τα μανιτάρια δένουν πολύ ωραία, αλλά, οι λιαστές ντομάτες τις δίνουν μία πολύ ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 μελιτζάνες μέτριες
3/4 από το πακέτο τα μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
10 κομάτια λιαστή ντομάτα
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
μαίδανό
1 ντομάτα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κυβάκια. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε σε κόβουμε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές από το λάδι. Το αφήνουμε να κάψει και βάζουμε τις μελιτζάνες. Μόλις δούμε ότι άρχισαν να μαλακώνουν προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε όλα μαζί να μαλακώσουν. Βάζουμε την ντομάτα τριμμένη και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν. Θέλουμε το μείγμα μας να είναι στεγνό. Στο τέλος προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και τον μαίδανό. Αφήνουμε να κρυώσει. Λαδώνουμε ένα ταψί και αρχίζουμε το στρώσιμο της πίτας μας. Βάζουμε κάτω πέντε φύλλα, λαδώνοντας ένα, ένα ( τα φύλλα μας τα βάζουμε σουρωμένα) βάζουμε τη μισή γέμιση, συνεχίζουμε με άλλα τρία φύλλα, πάλι γέμιση και κλίνουμε με τέσσερα φύλλα, εννοείτε όλα τα φύλλα τα λαδώνουμε ένα, ένα, ειδάλλως, θα κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους. Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο, χαράζουμε την πίτα μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 μελιτζάνες μέτριες
3/4 από το πακέτο τα μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
10 κομάτια λιαστή ντομάτα
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
μαίδανό
1 ντομάτα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κυβάκια. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε σε κόβουμε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές από το λάδι. Το αφήνουμε να κάψει και βάζουμε τις μελιτζάνες. Μόλις δούμε ότι άρχισαν να μαλακώνουν προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε όλα μαζί να μαλακώσουν. Βάζουμε την ντομάτα τριμμένη και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν. Θέλουμε το μείγμα μας να είναι στεγνό. Στο τέλος προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και τον μαίδανό. Αφήνουμε να κρυώσει. Λαδώνουμε ένα ταψί και αρχίζουμε το στρώσιμο της πίτας μας. Βάζουμε κάτω πέντε φύλλα, λαδώνοντας ένα, ένα ( τα φύλλα μας τα βάζουμε σουρωμένα) βάζουμε τη μισή γέμιση, συνεχίζουμε με άλλα τρία φύλλα, πάλι γέμιση και κλίνουμε με τέσσερα φύλλα, εννοείτε όλα τα φύλλα τα λαδώνουμε ένα, ένα, ειδάλλως, θα κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους. Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο, χαράζουμε την πίτα μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου