Τυρόψωμα με τη ζύμη τσιαμπάτα
Κρατάμε αν θέλουμε ζυμάρι από το ψωμί που κάναμε και ετοιμάζουμε τυρόψωμα. Μπορούμε να τα σερβίρουμε ζεστά με τυρί κρέμα, λιαστή ντομάτα και ψημένο μπέικον. Τέλειος συνδυασμός. Ή να τα δώσουμε στα παιδιά για σνακ στο σχολείο.
Υλικά: (8 ψωμάκια)
ζυμάρι από την προηγούμενη ζύμη
50 γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπ.λάδι
150 γρ. τυρί φέτα
ρίγανη
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζύμη μας στον αλευρωμένο πάγκο. Την ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας και προσθέτουμε το βούτυρο μαλακό σε κομματάκια. Αρχίζουμε να διπλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να πάει το βούτυρο σε όλη τη ζύμη. Μόλις δούμε ότι αρχίσει να κολλά η ζύμη μας στον πάγκο, την βάζουμε στο μπολ, προσθέτουμε το τυρί τριμμένο το λάδι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά. Λαδώνουμε ατομικά φορμάκια και με ένα κουτάλι βάζουμε δύο κουταλιές ζύμη στο καθένα. Περίπου μέχρι τη μέση της φόρμας. Αφήνουμε να φουσκώσουν τα ψωμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 για 15-20 λεπτά περίπου. Μπορούμε εάν θέλουμε αντί για τυρί να βάλουμε κασέρι, μπέικον, ελιές ή ότι άλλο έχουμε ακόμη και μικρά κομματάκια κοτόπουλο.
Υλικά: (8 ψωμάκια)
ζυμάρι από την προηγούμενη ζύμη
50 γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπ.λάδι
150 γρ. τυρί φέτα
ρίγανη
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζύμη μας στον αλευρωμένο πάγκο. Την ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας και προσθέτουμε το βούτυρο μαλακό σε κομματάκια. Αρχίζουμε να διπλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να πάει το βούτυρο σε όλη τη ζύμη. Μόλις δούμε ότι αρχίσει να κολλά η ζύμη μας στον πάγκο, την βάζουμε στο μπολ, προσθέτουμε το τυρί τριμμένο το λάδι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά. Λαδώνουμε ατομικά φορμάκια και με ένα κουτάλι βάζουμε δύο κουταλιές ζύμη στο καθένα. Περίπου μέχρι τη μέση της φόρμας. Αφήνουμε να φουσκώσουν τα ψωμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 για 15-20 λεπτά περίπου. Μπορούμε εάν θέλουμε αντί για τυρί να βάλουμε κασέρι, μπέικον, ελιές ή ότι άλλο έχουμε ακόμη και μικρά κομματάκια κοτόπουλο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου