Κεράσι γλυκό του κουταλιού

Γλυκάκι θα ανεβάσω σήμερα και αρχίζω την ανάρτησή μου με αυτόν τον πρόλογο γιατί μία αγαπημένη φίλη γκρίνιαξε λιγουλάκι που αυτές τις ημέρες ανεβάζουμε όλες γλυκά. Αγαπημένη μου φίλη έχεις δίκιο, αλλά βλέπεις είναι τέτοια η εποχή που αυτά τα φρουτάκια δεν κρατούν για πολύ και έτσι πρέπει να έχουμε και κανένα γλυκάκι για το χειμώνα. Άλλωστε η ζωή μας είναι τόσο μικρή και με πολλές απρόβλεπτες καταστάσεις που πρέπει να διασκεδάζουμε με αυτά τα ψιλοπράγματα και να μην μας αγχώνουν. Ας δούμε λοιπόν, τις αναρτήσεις των φίλων μας με καλή διάθεση, ας τις διαβάσουμε και μπορεί να μας βοηθήσουν σε ένα επόμενο παρασκεύασμα να συμπληρώσουμε κάτι που εμείς αγνοούσαμε. Άλλωστε για αυτό τον λόγο γίνονται και οι αναρτήσεις , να μαθαίνουμε αυτά που δεν γνωρίζουμε και να βελτιωνόμαστε.Καλοκαιράκι και αρχίσαμε να μαζεύουμε σαν τα μυρμήγκια. Γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, αργότερα γιουφκάδες, τραχανά και πάει λέγοντας. Τελικά σκέφτομαι να έρχεται ή να μην έρχεται το καλοκαίρι. Τώρα θα μου πείτε μην τα κάνεις. Έλα όμως που δεν μπορώ να καθίσω στα αυγά μου. Θελέστα και παθέστα. Φτάνει όμως με την πολυλογία μου ας επικεντρωθούμε στο κερασάκι μας. Για να γίνει καλύτερο το γλυκό μας πρέπει να επιλέξουμε πετροκέρασα είναι ιδανικά για γλυκό, ξέρετε τα άσπρα. Θα σας δώσω υλικά για ένα κιλό.

Υλικά:
1 κιλό κεράσια
900 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. γλυκόζη
3/4 ποτ. νερό.
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Φροντίζουμε να αγοράσουμε πετροκέρασα μεγάλα και σκληρά. Βγάζουμε τα κοτσανάκια, τα βάζουμε σε μία λεκάνη και τα πλένουμε. Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε, τα κουκούτσια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν και να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Το αφήνουμε περίπου δέκα πέντε λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε τα κεράσια και τη γλυκόζη. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά ξαφρίζουμε και μόλις δούμε ότι το σιρόπι μας κάνει κόμπο στο πιατάκι, προσθέτουμε το λεμόνι και τη βανίλια. Αφήνουμε το γλυκό μας να πάρει δύο βράσεις και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στα βάζα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις