Τούρτα παγωτό, με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς μπισκότο και γκανάζ σοκολάτας
Ζέστη, ζέστη και τι άλλο, να σε δροσίσει? Ένα υπέροχο παγωτό τούρτα. Μία ευχάριστη έκπληξη για τους αγαπημένους σας. Η βάση του παγωτού είναι στις αναρτήσεις γαλακτοκομικά (σπιτικό παγωτό).
Υλικά:
2 συσκευασίες γάλα εβαπορέ
4 βανίλιες
2 αβγά
2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
1 φλυτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
10 μπισκότα πτί-- μπέρ
6 κ. σ. τριμμένοι καραμελωμένοι ξηροί καρποί
1/2 κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Γκανάζ:
125 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μέλι
1 κ. γ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Από την προηγούμενη ημέρα έχουμε ετοιμάσει το παγωτό μας. Τα υλικά που σας έδωσα είναι για 2 δόσεις. Κάθε δόση περιέχει 1 φλυτζ. ζάχαρη 1 αβγό, 1 κουτί γάλα, 2 βανίλιες, για το παγωτό σοκολάτα προσθέτουμε τις δύο κουτ. σούπ. κακάο. Ετοιμάζουμε τους ξηρούς καρπούς και τρίβουμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια. Ετοιμάζουμε τη γκανάζ και την αφήνουμε να κρυώσει. Για τη γκανάζ βράζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα, το μέλι και το βούτυρο. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και εάν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε να αφρατέψει, εάν όχι, το χτυπάμε στο μίξερ. Παίρνουμε ένα σκεύος παραλληλόγραμμο για κατάψυξη. Στον πάτο ρίχνουμε δύο κουταλιές τριμμένο μπισκότο, μία κουταλιά, ξηρούς καρπούς και σκορπάμε και δύο κουταλιές γκανάζ. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη. Παίρνουμε την κρέμα παγωτό και προσθέτουμε δύο τρις κουταλιές μπισκότα και ξηρούς καρπούς. Στο παγωτό σοκολάτα προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και βάζουμε και τα δύο παγωτά για μία ώρα στην κατάψυξη να σφίξουν. Βγάζουμε το σκεύος από την κατάψυξη που έχουμε βάλει το μπισκότο, τους ξηρούς καρπούς και τη γκανάζ, προσθέτουμε, την κρέμα παγωτό, πασπαλίζουμε πάλι με μπισκότο, ξηρούς καρπούς και γκανάζ, συνεχίζουμε με το παγωτό σοκολάτα και καλύπτουμε την τούρτα μας με το υπόλοιπο μπισκότο, τους ξηρούς καρπούς και την γκανάζ. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη. Σερβίρουμε κόβοντας κομμάτια.
2 συσκευασίες γάλα εβαπορέ
4 βανίλιες
2 αβγά
2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
1 φλυτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
10 μπισκότα πτί-- μπέρ
6 κ. σ. τριμμένοι καραμελωμένοι ξηροί καρποί
1/2 κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Γκανάζ:
125 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μέλι
1 κ. γ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Από την προηγούμενη ημέρα έχουμε ετοιμάσει το παγωτό μας. Τα υλικά που σας έδωσα είναι για 2 δόσεις. Κάθε δόση περιέχει 1 φλυτζ. ζάχαρη 1 αβγό, 1 κουτί γάλα, 2 βανίλιες, για το παγωτό σοκολάτα προσθέτουμε τις δύο κουτ. σούπ. κακάο. Ετοιμάζουμε τους ξηρούς καρπούς και τρίβουμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια. Ετοιμάζουμε τη γκανάζ και την αφήνουμε να κρυώσει. Για τη γκανάζ βράζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα, το μέλι και το βούτυρο. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και εάν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε να αφρατέψει, εάν όχι, το χτυπάμε στο μίξερ. Παίρνουμε ένα σκεύος παραλληλόγραμμο για κατάψυξη. Στον πάτο ρίχνουμε δύο κουταλιές τριμμένο μπισκότο, μία κουταλιά, ξηρούς καρπούς και σκορπάμε και δύο κουταλιές γκανάζ. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη. Παίρνουμε την κρέμα παγωτό και προσθέτουμε δύο τρις κουταλιές μπισκότα και ξηρούς καρπούς. Στο παγωτό σοκολάτα προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και βάζουμε και τα δύο παγωτά για μία ώρα στην κατάψυξη να σφίξουν. Βγάζουμε το σκεύος από την κατάψυξη που έχουμε βάλει το μπισκότο, τους ξηρούς καρπούς και τη γκανάζ, προσθέτουμε, την κρέμα παγωτό, πασπαλίζουμε πάλι με μπισκότο, ξηρούς καρπούς και γκανάζ, συνεχίζουμε με το παγωτό σοκολάτα και καλύπτουμε την τούρτα μας με το υπόλοιπο μπισκότο, τους ξηρούς καρπούς και την γκανάζ. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη. Σερβίρουμε κόβοντας κομμάτια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου