Μοσχαράκι με αγκινάρες


Μια και ο καιρός είναι Ανοιξιάτικος σήμερα, ΄σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα πιάτο ελαφρύ και ανοιξιάτικο.

Υλικά (4 μερίδες)
1 κιλό περίπου μοσχάρι
10 αγκινάρες
4 μέτριες πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
χυμό από μισό λεμόνι
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι 
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Το ζεματάμε και πετάμε το πρώτο νερό. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας. Σβήνουμε με το λεμόνι, προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι το νερό και αφήνουμε το κρέας μας να βράσει, περίπου μια ώρα. Μόλις δούμε ότι το κρέας μας έχει μαλακώσει, προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα καρότα, τον άνηθο και εάν χρειάζεται βάζουμε λίγο νερό ακόμη. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα . Θέλουμε το ζουμάκι μας να είναι χυλωμένα και όχι νερουλό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις