Εργολάβοι

Αγαπημένο εύκολο αρκεί να έχετε ασπράδια αυγών, αμύγδαλα, ζάχαρη και λίγο σουσάμι.

ΥΛΙΚΑ:

6 φλυτζ. τσαγ. αμύγδαλα τριμένα

3 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη

1 φλυτζ. τσαγ. σουσάμι

2 βανίλιες

6-7 ασπράδια αυγών περίπου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα κατσαρολάκι με νερό και τα βράζουμε όχι πολύ, τα αφήνουμε για λίγο στο ζεστό νερό να μουλιάσουν. Τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Τα βάζουμε για λίγο στο φούρνο να πάρουν την υγρασία τους, δεν τα ψήνουμε.


Βάζουμε σε ένα μεγάλο μούλτι τα πέντε πρώτα υλικά μας. Μπορούμε να τα χτυπήσουμε και σε δυο φορές. Χτυπάμε και αλέθουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν σκόνη τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το σουσάμι και τις βανίλιες. Το σουσάμι το βάζουμε για να διατηρηθούν περισσότερο χρόνο μαλακά. Αφού τα τρίψουμε τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και αρχίζουμε να προσθέτουμε τα ασπράδια. Τα προσθέτουμε λίγα, λίγα επειδή μπορεί να μην χρειαστούν όλα τα ασπράδια. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή όχι σκληρή αλλά να μπορούμε να την πλάσουμε. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα πατάμε να πλατήνουν και βάζουμε σε κάθε πιτάκι ένα αμύγδαλο. Τα ψήνουμε στους 180βαθμ. για είκοσι λεπτά μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ενώνουμε δυο δυο εάν θέλουμε. 

     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις