Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Κεφτεδάκια Λαχταριστά: (20 κεφτεδάκια)

Τα αγαπημένα των παιδιών.

Υλικά:
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
τριμμένο στο μούλτι όχι μουσκεμένο
1 μέτριο κρεμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλά της σούπας λάδι
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
μισό φλυτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
κανέλα 1/4 κουταλάκι του γλυκού
κίμινο 1/4 κουταλάκι
μπέκιν 1 κουταλάκι
1 αυγό
αλάτι, και πιπέρι, ρίγανη
προαιρετικά μαὶδανό
μισό φλυτζανάκι του καφέ νερό
1 κουταλιά της σούπας κονκασέ
ή μία μικρή φρέσκια ντομάτα

Εκτέλεση:
Ο κιμάς να είναι περασμένος μία φορά απο τη μηχανή. Βάζουμε όλα τά υλικά μαζί σε μία λεκανίτσα και τα ζημώνουμε πολύ καλά, για 5-10 λεπτα, να  πετύχουμε ένα μίγμα αφράτο. Αφήνουμε τον κιμά για μία τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε τά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι. Τα βάζουμε σε μία πιατέλα και στίβουμε μισό λεμόνι.

4 σχόλια :

  1. Καλημέρα Μαίρη μου!!!!
    Καλοτάξιδο και πάντα δημιουργικό το foodblog σου!!!!Εύχομαι το αστείρευτο κέφι και οι πολλαπλές ευφάνταστες μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές γνώσεις σου να βρουν ανταπόκριση και αποδοχή!
    Θα τα λέμε συχνά ελπίζω,αφού ....είμαστε και τόσο μακριά!!!!!!
    Φιλιά πολλά,πολλά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ για τις ευχές σου, ελπὶζω η γεύσεις μου να σου αρέσουν....και να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας . φιλιά και εν αναμονή νέων γευσεων.....

      Διαγραφή
  2. yperoxa mairh moy ta ekana manolhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειμαι πολύ χαρούμενη που διαβάζω τα σχολειά σου και που σου αρέσουν οι συνταγές μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή