Αρνάκι στο φούρνο με ρύζι, φρέσκο κρεμμυδάκι, και δυόσμο. ( για 4 άτομα )
Το Αγαπημένο φαγητό του μπαμπά μου. Ένα κατ'εξοχήν ανοιξιάτικο φαγητό,
πολύ εύκολο, αλλά και πολύ νόστιμο.
Υλικά:
Αρνάκι περίπου 2 κιλά, ( μπούτι ή πλευρά )
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φρέσκο σκόρδο
10 με 15 φύλλα δυόσμο
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
2 φλυτζάνες ρύζι καρολίνα
αλάτι και πιπέρι
4 φλυτζάνες νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το αρνάκι, το βάζουμε στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ρίχνουμε το λάδι και 4 ποτήρια νερό.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα.
Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο, ρίχνουμε το ρύζι και το δυόσμο και
το αφήνουμε να ψηθεί για μισή ώρα ακόμη. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.
πολύ εύκολο, αλλά και πολύ νόστιμο.
Υλικά:
Αρνάκι περίπου 2 κιλά, ( μπούτι ή πλευρά )
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φρέσκο σκόρδο
10 με 15 φύλλα δυόσμο
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
2 φλυτζάνες ρύζι καρολίνα
αλάτι και πιπέρι
4 φλυτζάνες νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το αρνάκι, το βάζουμε στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ρίχνουμε το λάδι και 4 ποτήρια νερό.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα.
Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο, ρίχνουμε το ρύζι και το δυόσμο και
το αφήνουμε να ψηθεί για μισή ώρα ακόμη. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου