Κοτόπουλο ρολό (με ζαμπόν ή μπέικον και κασέρι) (για 2 άτομα)
Ιδανικό και για ένα γιορταστικὸ μπουφέ.
Υλικά:
2 στηθάκια κοτόπουλο γύρω στα 500 γρ.
6 φέτες μπέικον μακρόστενο
6 φέτες λεπτές κασέρι, κατα προτίμηση σκληρό για να μη χαθεί στο ψήσιμο
4-5 κουταλιές λάδι για το τηγάνι.
αλάτι και πιπέρι και λίγο λεμόνι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τα στηθάκια και τα ανοίγουμε όσο μπορούμε λεπτά ή λέμε στον κρεωπόλη να το κάνει. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε τις 3 φέτες μπέικον και τις 3 φέτες κασέρι σε κάθε στηθάκι. Τα τυλίγουμε σε ρολό και τα σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και γυρνάμε τα στηθάκια να θωρακιστούν από όλες τις μεριές, σβήνουμε με το λεμόνι και τυλίγουμε τα στηθάκια σε λαδόκολλα το καθένα χωριστά.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για μισή ώρα.
Υλικά:
2 στηθάκια κοτόπουλο γύρω στα 500 γρ.
6 φέτες μπέικον μακρόστενο
6 φέτες λεπτές κασέρι, κατα προτίμηση σκληρό για να μη χαθεί στο ψήσιμο
4-5 κουταλιές λάδι για το τηγάνι.
αλάτι και πιπέρι και λίγο λεμόνι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τα στηθάκια και τα ανοίγουμε όσο μπορούμε λεπτά ή λέμε στον κρεωπόλη να το κάνει. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε τις 3 φέτες μπέικον και τις 3 φέτες κασέρι σε κάθε στηθάκι. Τα τυλίγουμε σε ρολό και τα σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και γυρνάμε τα στηθάκια να θωρακιστούν από όλες τις μεριές, σβήνουμε με το λεμόνι και τυλίγουμε τα στηθάκια σε λαδόκολλα το καθένα χωριστά.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για μισή ώρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου