Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

Cheese cake Τρουφάκια

Υλικά:
200 γρ. μπισκότα
100 γρ. βούτυρο 
200 γρ. φουντούκια
γλυκό κεράσι
Καραμέλα
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη
3 κουτ. σούπ. νερό    
λίγες σταγόνες λεμόνι
Κρέμα
300 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
20 γρ. άχνη ζάχαρη  
100 γρ. κρέμα γάλακτος
  
Εκτέλεση:
Καραμελώνουμε πρώτα τα φουντούκια για να κρυώσουν. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι να βράσουν. Μόλις η ζάχαρη αρχίζει να ξανθαίνει ρίχνουμε και τα φουντούκια, κατά προτίμηση ζεστά για να μη σταματήσουμε το βρασμό της καραμέλας.(θα τα έχουμε βάλει λίγο στο φούρνο ). Όταν η καραμέλα πάρει ένα χρυσό χρώμα, στρώνουμε μία κόλλα ψησίματος στον πάγκο και τα απλώνουμε επάνω να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, τα βάζουμε στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε. Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε και αυτά, λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα. Τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε να γίνει παχύρρευστη. Ρίχνουμε και το τυρί και τα χτυπάμε όλα μαζί να αφρατέψουν. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια , κρατάμε λίγα για το μπισκότο.  Βάζουμε στο μείγμα και λίγο μπισκότο για να είναι σταθερό και να μπορούμε να τα πλάσουμε.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το τριμμένο μπισκότο και τα τριμμένα φουντούκια που κρατήσαμε. Πλὰθουμε μπαλάκια, τα τυλίγουμε στο μπισκότο και στο κέντρο βάζουμε, ένα κερασάκι.
                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου