Σαραγγλί μπαστουνάκια

Ενα πανεύκολο γλυκό

Υλικά:
4 φύλλα κρούστας
200 γρ. καρύδια
2 κου. σούπ. φρυγανιά
1/2 κουτ. σουπ. καννέλα
180 γρ. βούτυρο φρέσκο
για το σιρόπι
1 1/2 φλ. τσαγ. ζάχαρη
1 φλ. τσαγ. νερό
1 κουτ. σούπ. γλυκόζη
1 κουτ. γλυκού λεμόνι
1 φέτα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση
Πέρνουμε ένα φύλλο κρούστας, στο μισό, ρίχνουμε λίγο απο το μείγμα και επανωτίζουμε με το αλλο μισό. Ρίχνουμε και σε αυτό μείγμα και αρχίζουμε να το τυλίγουμε σε ρολό - από τη στενή μεριά. Το ίδιο κάνουμε  και για τα υπόλοιπα φύλλα. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, χαράζουμε τα μπαστουνάκια σε λοξά κομμάτια,  λιώνουμε το βούτυρο, να πάρει χρυσόξανθο χρώμα και το ρίχνουμε επάνω στα σαραγγλί. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς  για 15-20 λεπτά  σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις κρυώσουν βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω στα σαραγγλί, καυτό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις