Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Ντοματόσουπα, η καλοκαιρινή


Υλικά:
3/4 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
4 μεγάλες ντομάτες
10 κλωναράκια μαίδανό
5 φύλλα μέντας
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζάνα περίπου νερό

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι.
Τα γυρίζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι.
Τα  ανακατεύουμε όλα μαζί να θωρακιστεί το ρύζι.
Στο μεταξύ έχουμε ξεφλουδίσει τις ντομάτες και τις
έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Τις ρὶχνουμε και
αυτές στην κατσαρόλα μαζί με τρείς φλυτζάνες νερό.
Τα αφήνουμε να βρὰσουν για 15 λεπτά μέχρι να χυλώσει το ρύζι.
Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου