Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Σπετσοφάι με σουτζουκάκια σμυρνέικα



Υλικά:
6 πιπεριές κέρατο
2 -3 μελιτζάνες ανάλογα με το μέγεθος
 1 κουτί κονκασέ
λάδι για το τηγάνι 2-3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ, φέτα

Σουτζουκάκια
Υλικά:
1/2 κιλό κιμά
2 φέτες ψωμί
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπ. λάδι
1 φλ. του καφέ κόκκινο κρασί
1 κουτ. του γλ. μπέκιν
αλάτι, πιπέρι, κύμινο,κανέλα
1 μικρή ντομάτα τριμμένη

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά. Το ψωμί δεν το μουσκεύουμε το τρίβουμε στο μούλτι. Τον βάζουμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι.Τις αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να ξεπικρίσουν. Πλένουμε τις πιπεριές τις σκουπίζουμε και τις τρυπούμε με ένα πιρούνι. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε πρώτα τις μελιτζάνες και μετά τις πιπεριές. Τα βάζουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια. Σε ένα καθαρό τηγάνι βάζουμε λάδι, πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα γυρίζουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε - όχι πάρα πολύ γιατί θα βράσουν με τη σάλτσα. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι, 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Βάζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές που έχουμε τηγανίσει σε μία πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα και τρίβουμε και τη φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου