Κασεροκουλουράκια με σπιτική σφολιάτα της στιγμής
Υλικά για τη ζύμη:
1 ποτήρι νερό περίπου 320 γρ.
500 γρ. περίπου αλεύρι
4 κουτ. σούπ. λάδι
250 γρ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκ. μπέικιν
αλάτι
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση:
300 γρ. κασέρι τριμμένο
30 γρ. βούτυρο
1 αυγό
σουσάμι, πάπρικα
Ζύμη εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό,( κατά προτίμηση από το ψυγείο) το αλάτι, το λάδι, τη ζάχαρη και το μπέικιν σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλά στα τοιχώματα του μπολ. Τη βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Μετά από μισή ώρα τη βγάζουμε από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη και ανοίγουμε τρία φύλλα περίπου 55 εκ. Εν τω μεταξύ έχουμε λιώσει το βούτυρο. Αφού ανοίξουμε τα φύλλα, παίρνουμε ένα ένα φύλλο το αλείφουμε με το βούτυρο, το χαράζουμε σε σταυρό και μετά ξαναχαράζουμε κάθε τέταρτο του φύλλου στα δύο - δηλαδή έχουμε 8 κομμάτια. Επανωτίζουμε χιαστή - όπως σας δείχνω στο σχέδιο με το χαρτί. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα. Έπειτα ανοίγουμε πάλι το φύλλο (κατά προτὶμηση σε μακρόστενο ) , το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 8 εκ κάθε λωρίδα, βάζουμε κατά μήκος το κασέρι και τυλίγουμε σε ρολό.
Έπειτα κόβουμε μπαστουνάκια περίπου 10 εκ., τα στρίβουμε και τα βάζουμε στο ταψί επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Λιώνουμε τα 30 γρ. βούτυρο, (είναι για το ένα φύλλο ) και αλείφουμε τα κασεροκουλουράκια. Μετά τα αλείφουμε και με το αυγό. Μπορείτε να κάνετε μόνο το ένα φύλλο που είναι περίπου 23 κομμάτια. Τα ὰλλα φύλλα, αφού κάνετε τη διαδικασία με το βούτυρο και τα διπλώσετε όπως σας δείχνω, μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσετε άλλη φορά. Με τα ίδια φύλλα κάνουμε και πίτα, ένα φύλλο κάτω ένα πάνω.
Σημείωση: Εάν θέλετε μπορείτε να πάρετε και έτοιμη σφολιάτα.
1 ποτήρι νερό περίπου 320 γρ.
500 γρ. περίπου αλεύρι
4 κουτ. σούπ. λάδι
250 γρ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκ. μπέικιν
αλάτι
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση:
300 γρ. κασέρι τριμμένο
30 γρ. βούτυρο
1 αυγό
σουσάμι, πάπρικα
Ζύμη εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό,( κατά προτίμηση από το ψυγείο) το αλάτι, το λάδι, τη ζάχαρη και το μπέικιν σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλά στα τοιχώματα του μπολ. Τη βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Μετά από μισή ώρα τη βγάζουμε από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη και ανοίγουμε τρία φύλλα περίπου 55 εκ. Εν τω μεταξύ έχουμε λιώσει το βούτυρο. Αφού ανοίξουμε τα φύλλα, παίρνουμε ένα ένα φύλλο το αλείφουμε με το βούτυρο, το χαράζουμε σε σταυρό και μετά ξαναχαράζουμε κάθε τέταρτο του φύλλου στα δύο - δηλαδή έχουμε 8 κομμάτια. Επανωτίζουμε χιαστή - όπως σας δείχνω στο σχέδιο με το χαρτί. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα. Έπειτα ανοίγουμε πάλι το φύλλο (κατά προτὶμηση σε μακρόστενο ) , το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 8 εκ κάθε λωρίδα, βάζουμε κατά μήκος το κασέρι και τυλίγουμε σε ρολό.
Έπειτα κόβουμε μπαστουνάκια περίπου 10 εκ., τα στρίβουμε και τα βάζουμε στο ταψί επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Λιώνουμε τα 30 γρ. βούτυρο, (είναι για το ένα φύλλο ) και αλείφουμε τα κασεροκουλουράκια. Μετά τα αλείφουμε και με το αυγό. Μπορείτε να κάνετε μόνο το ένα φύλλο που είναι περίπου 23 κομμάτια. Τα ὰλλα φύλλα, αφού κάνετε τη διαδικασία με το βούτυρο και τα διπλώσετε όπως σας δείχνω, μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσετε άλλη φορά. Με τα ίδια φύλλα κάνουμε και πίτα, ένα φύλλο κάτω ένα πάνω.
Σημείωση: Εάν θέλετε μπορείτε να πάρετε και έτοιμη σφολιάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου