Mπέργκερ ( 5 τεμάχια )
Υλικά:
1/2 κιλό κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
1/2 φλ. τσ. γάλα
1 φλ. του καφέ λευκό κρασί
λάδι
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο, ρίγανη
1/2 ντομάτα φρέσκια
5 φέτες κασέρι
5 φέτες μπέικον
Εκτέλεση:
Κὸβουμε το κρεμμύδι στο χέρι μικρά κυβάκια, βάζουμε σε ένα τηγάνι 2-3 κουτ. λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το γυρίζουμε να μαλακώσει και να γυαλίσει. Tο σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά, το γάλα και το κρεμμύδι. Ζυμώνουμε μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει. Όσο πιο πολύ τον ζυμώνουμε, τόσο πιο αφράτος θα γίνει. Τον αφήνουμε για 1 ωρα στο ψυγείο να ενωθούν τα υλικά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και θωρακίζουμε τα μπέργκερ και από τις 2 πλευρές. Έχουμε ανάψει το γκριλ, βάζουμε τα μπέργκερ επάνω σε αλουμινόχαρτο ελαφρώς λαδωμένο και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρετε σε στρόγγυλα ψωμάκια με μία σος μαγιονέζα, μουστάρδα ή μαγιονέζα,κέτσαπ. Άναλογία 2 μαγιονέζα, 1 κέτσαπ ὴ μουστάρδα. Επίσης έχουμε σοτάρει και μπέικον.
1/2 κιλό κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
1/2 φλ. τσ. γάλα
1 φλ. του καφέ λευκό κρασί
λάδι
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο, ρίγανη
1/2 ντομάτα φρέσκια
5 φέτες κασέρι
5 φέτες μπέικον
Εκτέλεση:
Κὸβουμε το κρεμμύδι στο χέρι μικρά κυβάκια, βάζουμε σε ένα τηγάνι 2-3 κουτ. λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το γυρίζουμε να μαλακώσει και να γυαλίσει. Tο σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά, το γάλα και το κρεμμύδι. Ζυμώνουμε μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει. Όσο πιο πολύ τον ζυμώνουμε, τόσο πιο αφράτος θα γίνει. Τον αφήνουμε για 1 ωρα στο ψυγείο να ενωθούν τα υλικά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και θωρακίζουμε τα μπέργκερ και από τις 2 πλευρές. Έχουμε ανάψει το γκριλ, βάζουμε τα μπέργκερ επάνω σε αλουμινόχαρτο ελαφρώς λαδωμένο και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρετε σε στρόγγυλα ψωμάκια με μία σος μαγιονέζα, μουστάρδα ή μαγιονέζα,κέτσαπ. Άναλογία 2 μαγιονέζα, 1 κέτσαπ ὴ μουστάρδα. Επίσης έχουμε σοτάρει και μπέικον.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου