Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Μανιτάρια αποξηραμένα

Είναι πολύ  εύκολο να αποξηράνουμε μανιτάρια τώρα που είναι η εποχή τους.  Μπορούμε βέβαια και να τα καταψύξουμε, αλλά  επειδή παγώνουν, μαλακώνουν και χάνουν και τη νοστιμιά τους, ενώ τα αποξηραμένα διατηρούν το άρωμά τους. Τώρα βέβαια θα μου πείτε, τι μας λέει αυτή η γυναίκα? Άλλη δουλεία δεν έχουμε, θα αποξηραίνουμε και μανιτάρια, τι άλλο θα κάνουμε? Μία παροιμία λέει " Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" έτσι έλεγε ο μπαμπάς μου. Η επιλογή δική σας.

Εκτέλεση:
Παίρνουμε διάφορες ποικιλίες μανιταριών, τα σκουπίζουμε με λίγο χαρτί, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες, τα σκεπάζουμε με ένα τούλι για τις μύγες και τα αφήνουμε στον ήλιο για 3-4 ημέρες μέχρι να στεγνώσουν. Μπορούμε να τα βάλουμε και στο φούρνο στους 80 με 100 βαθμούς στον αέρα για 2-3 ώρες. Τα αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου