Μπρουσκέτες με μανιτάρια και φέτα

Πολλές φορές ξυπνάς το πρωί και λες "σήμερα δεν κάνω τίποτα" και τότε είναι που κάνεις τις περισσότερες δουλειές. Έτσι και εγώ είπα σήμερα το πρωί "α! ωραία, μόνο τουρλού έχω να μαγειρέψω" και ανοίγω το ψυγείο να πάρω τις μελιτζάνες και το κολοκυθάκι για το τουρλού. Βλέπω όμως ότι είχα αρκετές μελιτζάνες. Ετοιμάζω το τουρλού - τα υλικά τα ξέρετε, τα έχω αναρτήσει στο τουρλού στο φούρνο. Σήμερα όμως, το μεγάλο αφεντικό, ο Άνδρας μου, το ήθελε στην κατσαρόλα, - για μένα βέβαια, είναι πιο εύκολο. Όλα τα υλικά στη χύτρα, ένα τέταρτο βράσιμο και τέλος. Έτσι λοιπόν τελείωσα με το πρώτο φαγητό. Όπως σας ανέφερα, οι μελιτζάνες περίσσευαν όπως και 2 κολοκυθάκια. Αρχίζουμε λοιπόν, θα κάνω μπρουσκέτες με μελιτζάνες, μανιτάρια, φέτα, φρέσκια ντομάτα και κρεμμύδι.

Υλικά για τη γέμιση:
4 κρεμμύδια
την ψίχα από 4 μελιτζάνες
3-4 μανιτάρια
2 ντομάτες
200 γρ. φέτα
2 πιπεριές  κέρατο
3-4 σκελίδες  σκόρδο
3/4 φλυτζαν. λάδι
μαίδανό
αλάτι, πιπέρι, κ;ανέλα

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα ζεματάμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ντομάτες σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, τις γυρίζουμε να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Στη συνέχεια βάζουμε τα μανιτάρια, τα αφήνουμε λίγο να ψηθούν και προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το μαίδανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο κανέλα. Τα βράζουμε για 10 λεπτά  και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, και μόλις κρυώσει η γέμιση, την βάζουμε επάνω στις μπρουσκέτες και σερβίρουμε.

*Μπρουσκέτες:
Οι μπρουσκέτες είναι φέτες ψωμιού από μπαγκέτα τις οποίες λαδώνουμε λίγο και τις ψήνουμε. Σήμερα εγώ έφτιαξα μπαγκέτα σας δίνω την συνταγή.

Μπαγκέτα
Υλικά:
25 γρ. νωπή μαγιά
1/2 φλυτζ. νερό
3/4 φλυτζαν. γάλα
2 κουτ. γλυκ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
500 γρ. περίπου αλεύρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, λίγο  αλεύρι και το νερό. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει. Μόλις δούμε ότι έχει διπλασιαστεί, προσθέτουμε το βούτυρο ,το γάλα και το μισό αλεύρι. Ζυμώνουμε λίγο, προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα βάζοντας σιγά- σιγά το αλεύρι - μέχρι να  έχουμε μία ζύμη λίγο σφιχτή αλλά ελαστική. Την αφήνουμε να φουσκώσει στο διπλάσιο και πλάθουμε δύο μπαστουνάκια. Τα αλείφουμε με λίγο νερό, τα χαράζουμε διαγωνίως για να φεύγει η υγρασία και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν. Μόλις διπλασιαστούν προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Κολοκυθάκια Τραγανά:
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και με ένα μαχαίρι τα ξύνουμε. Τα πλένουμε, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στραγγίζουμε και τα αλευρώνουμε. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, παίρνουμε ένα ποτήρι με νερό, βουτάμε μέσα το κολοκυθάκι, το αλευρώνουμε πάλι και το τηγανίζουμε. Γίνονται πολύ τραγανά. 
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις