Μανιτάρια αποξηραμένα
Είναι πολύ εύκολο να αποξηράνουμε μανιτάρια τώρα που είναι η εποχή τους. Μπορούμε βέβαια και να τα καταψύξουμε, αλλά επειδή παγώνουν, μαλακώνουν και χάνουν και τη νοστιμιά τους, ενώ τα αποξηραμένα διατηρούν το άρωμά τους. Τώρα βέβαια θα μου πείτε, τι μας λέει αυτή η γυναίκα? Άλλη δουλεία δεν έχουμε, θα αποξηραίνουμε και μανιτάρια, τι άλλο θα κάνουμε? Μία παροιμία λέει " Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" έτσι έλεγε ο μπαμπάς μου. Η επιλογή δική σας.
Εκτέλεση:
Παίρνουμε διάφορες ποικιλίες μανιταριών, τα σκουπίζουμε με λίγο χαρτί, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες, τα σκεπάζουμε με ένα τούλι για τις μύγες και τα αφήνουμε στον ήλιο για 3-4 ημέρες μέχρι να στεγνώσουν. Μπορούμε να τα βάλουμε και στο φούρνο στους 80 με 100 βαθμούς στον αέρα για 2-3 ώρες. Τα αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα.
Εκτέλεση:
Παίρνουμε διάφορες ποικιλίες μανιταριών, τα σκουπίζουμε με λίγο χαρτί, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες, τα σκεπάζουμε με ένα τούλι για τις μύγες και τα αφήνουμε στον ήλιο για 3-4 ημέρες μέχρι να στεγνώσουν. Μπορούμε να τα βάλουμε και στο φούρνο στους 80 με 100 βαθμούς στον αέρα για 2-3 ώρες. Τα αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου