Κολοκυθόπιτα με φέτα

Και το μαγείρεμα συνεχίζεται....

Υλικά:

1/2 δόση σφολιάτας ή ένα πακέτο έτοιμη σφολιάτα
250 γρ. κολοκύθα κόκκινη
250 γρ. φέτα
1 κρεμμύδι
3 κουτ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλυτζάν. λάδι
2 αυγά

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3-4 κουτ. από το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε την κολοκύθα ψιλοκομμένη. Τα γυρίζουμε και μόλις απορροφηθούν τα υγρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι και ρίχνουμε το μείγμα με την κολοκύθα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε και το τυρί και το ένα αυγό. Ανοίγουμε τη μισή σφολιάτα, λαδώνουμε το ταψί, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, βάζουμε λάδι, προσθέτουμε το μείγμα και ανοίγουμε την υπόλοιπη σφολιάτα. Σκεπάζουμε την πίτα, την αλείφουμε με λίγο λάδι, χτυπάμε ελαφρώς το αυγό και το αλείφουμε επάνω στην πίτα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις