Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Σαρλότ ζελέ μπανάνα

Ένα δροσερό γλυκό  και εύκολο στην παρασκευή του.

Υλικά:
1 φλυτζ. τσαγ. γάλα(200γρ.)
1 φλυτζ. τασγ. κρέμα γάλακτος (200 γρ.)
2 κουτ. σούπας ζάχαρη προαιρετικά
2 φακελάκια φρουί ζελέ μπανάνα
2 φλυτζ. τσαγ. νερό (400 γρ.)
1 μπανάνα φρέσκια
μπισκότα πτι μπέρ
λικέρ για τα μπισκότα

Εκτέλεση:
Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ένα φακελάκι ζελέ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει ελαφρά. Σε ένα σκεύος της επιλογής μας στρώνουμε τα μπισκότα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους και ραντίζουμε με το λικέρ. Μόλις κρυώσει η κρέμα την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Προσθέτουμε την μπανάνα σε όλο το μήκος του σκεύους σε λεπτές ροδέλες. Βράζουμε μία φλυτζάνα νερό και διαλύουμε το περιεχόμενο του αλλού φακέλου φρουί ζελέ, προσθέτουμε και μία φλυτζάνα κρύο νερό, ανακατεύουμε γρήγορα αφήνουμε τον ζελέ να κρυώσει. Μόλις πήξει λίγο η κρέμα ζελέ με τα φρούτα που έχουμε στο ψυγείο ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζελέ και αφήνουμε την τούρτα ζελέ να πήξει στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου