burger (με κιμά από ζυγούρι)
Συνταγή για burger σας έχω δώσει και άλλη φορά. Εάν όμως έχετε τη δυνατότητα να βρείτε ζυγούρι είναι το κάτι άλλο. Και εγώ πρώτη φορά το έφτιαξα και μάλιστα είχα μαλώσει και με τον άνδρα μου. Τι το θέλεις του είπα ποιος θα το φάει?? Λάθος μου!!!! Όσοι δεν γνωρίζετε το ζυγούρι είναι η μεγάλη προβατίνα. Το καλό ζυγούρι πρέπει να είναι πάνω από είκοσι κιλά.
Υλικά:
500 γρ. κιμά από ζυγούρι
1 κουτ. σούπ. κρεμμύδι
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
1 κουτ. του γλυκ. πιπέρι
1 κουτ. γλυκ. κίμινο
1 κουτ. γλυκ.μπαχάρι
1 κουτ. σούπ. μείγμα για μπιφτέκια
2 κουτ. γλυκ. μπέκιν πάουντερ
1 κουτ. σούπ. λάδι
2-3 κουτ. σούπ. σάλτσα ντομάτας
(όχι πελτέ)
1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
2 κουτ. γλυκ. αλάτι περίπου.
Εκτέλεση:
Η παρασκευή του δεν μας είναι και κάτι το άγνωστο. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Όσο περισσότερο ζυμώνουμε τον κιμά τόσο ποιο αφράτος θα είναι. Καλό θα είναι να τον ζυμώσουμε από την προηγούμενη ημέρα για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Αβγό δεν χρησιμοποιούμε.
Για το στήσιμο χρησιμοποιούμε κασέρι κατά προτίμηση σκληρό για να μην λιώσει πολύ και μπέικον το οποίο. Αν θέλουμε φτιάχνουμε και μία σος με μαγιονέζα. κέτσαπ, μουστάρδα, μπούκοβο και γιαούρτι.
Υλικά:
500 γρ. κιμά από ζυγούρι
1 κουτ. σούπ. κρεμμύδι
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
1 κουτ. του γλυκ. πιπέρι
1 κουτ. γλυκ. κίμινο
1 κουτ. γλυκ.μπαχάρι
1 κουτ. σούπ. μείγμα για μπιφτέκια
2 κουτ. γλυκ. μπέκιν πάουντερ
1 κουτ. σούπ. λάδι
2-3 κουτ. σούπ. σάλτσα ντομάτας
(όχι πελτέ)
1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
2 κουτ. γλυκ. αλάτι περίπου.
Εκτέλεση:
Η παρασκευή του δεν μας είναι και κάτι το άγνωστο. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Όσο περισσότερο ζυμώνουμε τον κιμά τόσο ποιο αφράτος θα είναι. Καλό θα είναι να τον ζυμώσουμε από την προηγούμενη ημέρα για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Αβγό δεν χρησιμοποιούμε.
Για το στήσιμο χρησιμοποιούμε κασέρι κατά προτίμηση σκληρό για να μην λιώσει πολύ και μπέικον το οποίο. Αν θέλουμε φτιάχνουμε και μία σος με μαγιονέζα. κέτσαπ, μουστάρδα, μπούκοβο και γιαούρτι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου