Ζυγούρι με σταρένιο τραχανά
Πριν από δύο ημέρες σας έδωσα τα Burger με κιμά από ζυγούρι. Σήμερα θα σας δώσω ένα πολύ νόστιμο και χειμωνιάτικο φαγητό. Βέβαια πρέπει να έχετε τραχανά σταρένιο. Νομίζω ότι υπάρχει στην αγορά. Ο δικός μου είναι σπιτικός. Ένας σχετικά εύκολος τραχανάς με δύο μόνο υλικά, αλλά τρώγεται σκέτος με τυρί, γίνεται πίτα αλλά είναι και πολύ νόστιμος μαγειρεμένος με κρέας.
Υλικά: (1μερίδα)
250 γρ, περίπου ζυγούρι
1&1/2 φλυτζ. καφέ τραχανά
1 φλυτζ. καφέ λάδι
1 κρεμμύδι μέτριο
αλάτι, πιπέρι
1 κου. γλυκ. ζάχαρη
ξερή μυζήθρα για το τέλος
Εκτέλεση:
Ζεματάμε το κρέας και πετάμε το πρώτο νερό. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το κρέας το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Την ζάχαρη την βάζουμε για να μαλακώσει το κρέας και να βράσει ποιο γρήγορα. Προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό και βράζουμε το κρέας για μιάμιση ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Ανοίγουμε το φαγητό μας προσθέτουμε τον τραχανά, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε νερό εάν χρειαστεί. Η αναλογία για τον τραχανά είναι 1 φλυτζανάκι καφέ τραχανά δέκα νερό. Πασπαλίζουμε με ξερή μυζήθρα.
Υλικά: (1μερίδα)
250 γρ, περίπου ζυγούρι
1&1/2 φλυτζ. καφέ τραχανά
1 φλυτζ. καφέ λάδι
1 κρεμμύδι μέτριο
αλάτι, πιπέρι
1 κου. γλυκ. ζάχαρη
ξερή μυζήθρα για το τέλος
Εκτέλεση:
Ζεματάμε το κρέας και πετάμε το πρώτο νερό. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το κρέας το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Την ζάχαρη την βάζουμε για να μαλακώσει το κρέας και να βράσει ποιο γρήγορα. Προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό και βράζουμε το κρέας για μιάμιση ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Ανοίγουμε το φαγητό μας προσθέτουμε τον τραχανά, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε νερό εάν χρειαστεί. Η αναλογία για τον τραχανά είναι 1 φλυτζανάκι καφέ τραχανά δέκα νερό. Πασπαλίζουμε με ξερή μυζήθρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου