Ροξάκια

Ε! Καλά μετά τους διαιτητικούς χυμούς, νομίζω μας χρειάζεται ένα γλυκάκι. Πιστεύω δεν θα έχετε αντίρρηση??

Για το λευκό τμήμα του ροξ το εξωτερικό θα χρησιμοποιήσουμε δύο φύλλα σφολιάτας.

Υλικά για το κεντρικό μέρος:
1 φλυτζ. λάδι
1 φλυτζ. γάλα
10 γρ.μαγιά
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
2 αβγά
2 κουτ. σούπας κακάο
2&1/2 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι
1/2 φλυτζ. καρύδια
1/2 κουτ. γλυκ. κανέλα
ξύσμα πορτοκάλι προαιρετικά

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιά και τη διαλύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι. Το μείγμα μας θα είναι λίγο ρευστό δεν μας πειράζει γιατί το θέλουμε αφράτο. Παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Βάζουμε με το κουτάλι στην άκρη του φύλλου μείγμα από το κακάο σε όλο το μήκος του φύλλου και τυλίγουμε ρολό. Κόβουμε ροδέλες πάχος περίπου δυόμιση εκατοστών και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου επάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200 για μισή ώρα περίπου. Όταν κρυώσουν τα βάζουμε σε βαθύ ταψί και τα σιροπιάζουμε.

Σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό 1 ξυλάκι κανέλα
1/2 φλυτζ. καφέ λεμόνι
Βράζουμε το σιρόπι για 10 με 15 λεπτά περίπου.

Σχόλια

  1. Τι καταπληκτική ιδέα αυτή με τη σφολιάτα!Θα κάνω οπωσδήποτε,είναι αγαπημένο γλυκάκι.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλέκα είναι πανεύκολα μόνο πρόσεξε το σιρὀπι, να μην είναι νερουλό γιατί θα μουλιάσει η σφολιάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις