Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Κοτόπουλο με πατάτες κοκκινιστό στην κατσαρόλα

Ένα φαγητό μαμαδίστικο μπορώ να πω. Χειμωνιάτικο χουχουλιαστό. Όταν το μαγείρευα αυτή η εικόνα μου ήρθε στο νου.  Χειμώνας, κρύο και τα παιδιά μου μικρά να παίζουν και να περιμένουν να ετοιμαστεί το φαγητό. Τι ωραία που θα ήταν να ήταν ακόμη μικρά και ας έκαναν φασαρία και ας είχαν τις χίλιες δυο απορίες. Μαμά γιατί είναι έτσι αυτό, μαμά, πως να το γράψω αυτό και άλλες πολλές ερωτήσεις που τότε λέγαμε, αχ δεν θα μεγαλώσετε! Έλα όμως που τώρα που έφυγαν από το σπίτι, όλα αυτά μου έρχονται στο μυαλό και νοσταλγώ εκείνες τις συνεχής ερωτήσεις, τα μαλώματα μεταξύ τους και τα δικά μου νεύρα. Τι ωραίες μέρες! Όσες έχετε μικρά παιδάκια ακόμη απολαύστε αυτές τις υπέροχες στιγμές γιατί αργότερα θα τις αναζητάτε. Δεν ξέρω γιατί αλλά μαγειρεύοντας το συγκεκριμένο φαγητό μου ήρθαν όλες αυτές οι αναμνήσεις. Καλή σας ημέρα και καλό μαγείρεμα.



Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 δάφνη
1  κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1/2 κ.γ.κανέλα
3 -4 κουτ. σούπ. σάλτσα ντομάτας
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 ποτ. κρασ. λευκό κρασί\
1&1/2 κιλό πατάτες
2 ποτήρια νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο στα τέσσερα. Το ζεματάμε ελαφρά, το ξεπλένουμε και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Αυτό το κάνουμε γιατί το κοτόπουλο δεν το πλένουμε. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις προσθέτουμε και αυτές στην κατσαρόλα να σοταριστούν μαζί με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε δυο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το χυμό λεμόνι και την κανέλα.  Βάζουμε το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτή, περίπου 3/4 με μία ώρα ανάλογα με το κοτόπουλο.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου