Κοτόπουλο με πατάτες κοκκινιστό στην κατσαρόλα
1 κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 δάφνη
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1/2 κ.γ.κανέλα
3 -4 κουτ. σούπ. σάλτσα ντομάτας
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 ποτ. κρασ. λευκό κρασί\
1&1/2 κιλό πατάτες
2 ποτήρια νερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο στα τέσσερα. Το ζεματάμε ελαφρά, το ξεπλένουμε και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Αυτό το κάνουμε γιατί το κοτόπουλο δεν το πλένουμε. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις προσθέτουμε και αυτές στην κατσαρόλα να σοταριστούν μαζί με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε δυο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το χυμό λεμόνι και την κανέλα. Βάζουμε το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτή, περίπου 3/4 με μία ώρα ανάλογα με το κοτόπουλο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου