Μοσχαράκι Ρολό με μέλι και βαλσάμικο

Υλικά:
1&1/2 -2 κιλά μοσχάρι φέτα ή νουά
1/2 λεμόνι
1 πορτοκάλι
4-5 βερίκοκα ξερά
1 κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο
1 σκόρδο με της φλούδες
1 κουτ. γλυκ. μέλι, 1κουτ. γλυκ. κρέμα βαλσάμικο
1 ξυλάκι κανέλα, 1 φύλο δάφνη
αλάτι, πιπέρι
1 φλ. του καφέ κρασί λευκό
1/2 φλ. τζαγ. λάδι
1 κου. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:
Παίρνουμε το κρέας και το ανοίγουμε να πλατύνει, το αλατοπιπερώνουμε και το τυλίγουμε σε ρολό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρέας, αφού το έχουμε δέσει, και το σοτάρουμε από όλες τις μεριές. Βάζουμε εν τω μεταξύ στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βερίκοκα. Αφού το σοτάρουμε, σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε και το λεμόνι με το πορτοκάλι. Προσθέτουμε την κανέλα, τη δάφνη, το μέλι, το βαλσάμικο και ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Προσέχουμε το νερό και εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες. Στραγγίζουμε το ζωμό και τον βάζουμε σε ένα τηγάνι . Εάν έχει νερό τον βράζουμε λίγο ακόμη, προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο, για να χυλώσει και το περιχύνουμε πάνω από το κρέας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η Σάλτσα έγινε πολύ νόστιμη και τα υλικά έδεσαν ωραία μεταξύ τους. Τελικά οι εμπνεύσεις της στιγμής είναι οι καλύτερες...Σας την προτείνω!!

Σχόλια

  1. Πολύ μου αρέσει όταν μπαίνουν φρούτα μέσα στη συνταγή με κρέας. Πρέπει να γίνετε λουκούμι το μοσχαράκι! Πολύ καλή πρόταση^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. από ότι καταλαβαίνω σου αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις, υπομονή λοιπόν να χειμωνιάσει και σας έχω πολύ ιδιαίτερες συνταγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις