Μαρμελάδα με Μήλα, Βανίλιες και Ροδάκινα
Υλικά:
1 & 1/2 κιλού μήλα καθαρισμένα
500 γρ. βανίλιες καθαρισμένες ( δαμάσκηνα )
500 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα
2 κιλά ζάχαρη
1/2 λεμόνι στημένο
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε καθαρίσει όλα τα φρούτα, τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε μία ώρα και μετά τα βράζουμε για μισή ώρα σε δυνατή φωτιά. Μόλις μαλακώσουν, τα πολτοποιούμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το λεμόνι και τις βανίλιες, τα βράζουμε 5 λεπτά και κατεβάζουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά. Τη βάζουμε σε βάζα, κλείνουμε τα καπάκια και τα γυρίζουμε ανάποδα, να σφραγίσουν.
1 & 1/2 κιλού μήλα καθαρισμένα
500 γρ. βανίλιες καθαρισμένες ( δαμάσκηνα )
500 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα
2 κιλά ζάχαρη
1/2 λεμόνι στημένο
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε καθαρίσει όλα τα φρούτα, τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε μία ώρα και μετά τα βράζουμε για μισή ώρα σε δυνατή φωτιά. Μόλις μαλακώσουν, τα πολτοποιούμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το λεμόνι και τις βανίλιες, τα βράζουμε 5 λεπτά και κατεβάζουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά. Τη βάζουμε σε βάζα, κλείνουμε τα καπάκια και τα γυρίζουμε ανάποδα, να σφραγίσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου