Μαρμελάδα Βατόμουρο
Τώρα βέβαια θα μου πείτε χαράς το πράμα. Όοοχι ! Δεν είναι όποια κι όποια μαρμελάδα. Τα βατόμουρα είναι μαζεμένα με το χέρι από τον άνδρα μου και η μαρμελάδα παρασκευάστηκε
από την ΚΟΡΗ μου.
Λοιπόν τι
λέτε, δεν πρέπει να είμαι περήφανη?
Υλικά:
500 γρ. βατόμουρα
450 γρ. ζὰχαρη
1 κουτ. γλυκού λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα και τη ζάχαρη να βράσουν - στην αρχή σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει η ζάχαρη και να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Μόλις πὰρει μία βράση, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μην κολλήσει. Όταν δούμε ότι η μαρμελάδα μένει στο κουτάλι, ρίχνουμε το λεμόνι και τη βανίλια, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Εάν θέλουμε να τη διατηρήσουμε για πολύ καιρό, βάζουμε τη μαρμελάδα καυτή στο βάζο, βιδώνουμε το καπάκι, γυρίζουμε το βάζο ανάποδα και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατ'αυτόν τον τρόπο σφραγίζει το βάζο και διατηρείτε η μαρμελάδα όσο καιρό θέλουμε.
από την ΚΟΡΗ μου.
Λοιπόν τι
λέτε, δεν πρέπει να είμαι περήφανη?
Υλικά:
500 γρ. βατόμουρα
450 γρ. ζὰχαρη
1 κουτ. γλυκού λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα και τη ζάχαρη να βράσουν - στην αρχή σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει η ζάχαρη και να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Μόλις πὰρει μία βράση, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μην κολλήσει. Όταν δούμε ότι η μαρμελάδα μένει στο κουτάλι, ρίχνουμε το λεμόνι και τη βανίλια, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Εάν θέλουμε να τη διατηρήσουμε για πολύ καιρό, βάζουμε τη μαρμελάδα καυτή στο βάζο, βιδώνουμε το καπάκι, γυρίζουμε το βάζο ανάποδα και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατ'αυτόν τον τρόπο σφραγίζει το βάζο και διατηρείτε η μαρμελάδα όσο καιρό θέλουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου