Τρουφάκια από Κέικ που περίσσεψε
Σας έχω πει και άλλες φορές ότι δεν πετάμε τίποτα, τα πάντα ανακυκλώνονται. Έτσι λοιπόν είχα κάνει ένα κέικ σοκολάτας το οποίο λόγο της ζέστης μάλλον δεν το έφαγαν όλο. Δεν ήθελα να το πετάξω και το έκανα τρουφάκια. Μπορεί να γίνει και βάση για τσις κέικ ή να το κόψουμε σε κομμάτια, να το ξαναψήσουμε και έχουμε πολύ νόστιμα μπισκότα για τον καφέ μας. Εμείς τώρα ας επικεντρωθούμε στα τρουφάκια.
Υλικά:
Κέικ
1 &1/2 φλυτζ. καρύδια
2 κουτ. σούπ. νουτέλα
1 κουβερτούρα
1 κουτ. βούτυρο
1 κουτ. σούπ. λικέρ
μισή φλυτζ. σιρόπι
τρούφα για το τύλιγμα
λικέρ για το πλάσιμο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι - 1/2 ζάχαρη, 1/2 νερό - το βράζουμε 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Τρίβουμε με τα χέρια μας το κέικ, προσθέτουμε τη νουτέλα και το λικέρ, σιροπιάζουμε με προσοχή - μην βάλουμε πολύ σιρόπι και γίνει πολύ μαλακό και δεν μπορούμε να τα πλάσουμε - προσθέτουμε την κουβερτούρα και τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά και φροντίζουμε να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθετε. Το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο και μετά πλάθουμε τα τρουφάκια. Υγραίνοντας τα χέρια μας με το λικέρ, τα τυλίγουμε με την τρούφα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Είναι πολύ νόστιμα.
Υλικά:
Κέικ
1 &1/2 φλυτζ. καρύδια
2 κουτ. σούπ. νουτέλα
1 κουβερτούρα
1 κουτ. βούτυρο
1 κουτ. σούπ. λικέρ
μισή φλυτζ. σιρόπι
τρούφα για το τύλιγμα
λικέρ για το πλάσιμο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι - 1/2 ζάχαρη, 1/2 νερό - το βράζουμε 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Τρίβουμε με τα χέρια μας το κέικ, προσθέτουμε τη νουτέλα και το λικέρ, σιροπιάζουμε με προσοχή - μην βάλουμε πολύ σιρόπι και γίνει πολύ μαλακό και δεν μπορούμε να τα πλάσουμε - προσθέτουμε την κουβερτούρα και τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά και φροντίζουμε να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθετε. Το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο και μετά πλάθουμε τα τρουφάκια. Υγραίνοντας τα χέρια μας με το λικέρ, τα τυλίγουμε με την τρούφα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Είναι πολύ νόστιμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου