Κοτόπουλο με λαχανικά και ρύζι


Μία  Ελληνική εκδοχή του κινέζικου. Μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και γλυκόξινο, γιατί χρησιμοποιούμε βαλσάμικο και μέλι.

Υλικά:
1 κοτόπουλο
2 φλυτζαν. ρύζι τύπου  Αμερικής
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1 καρότο
1 κρεμμύδι
Το μισό από ένα μικρό λάχανο
1/2 φλυτζ. λάδι
1/2 φλυτζ. ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλυτζ. του καφέ λευκό κρασί
1 κουτ. βούτυρο
1 κουτ. μέλι
1 κουτ. βαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ

Προετοιμασία:
Βράζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε το ρύζι το στραγγίζουμε και το αφήνουμε και αυτό να κρυώσει.  Κόβουμε τα λαχανικά.

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομματάκια, όχι πολύ μικρά. Παίρνουμε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μόλις κάψει, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το γυρίζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τζίντζερ και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα γουόκ ζεσταίνουμαι το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές και το καρότο. Τα αφήνουμε να ψηθούν και προσθέτουμε το λάχανο και το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν δεν υπάρχει υγρό, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το μέλι και το βαλσάμικο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ρύζι το οποιο αφήνουμε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Τα ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί και σερβίρουμε.  Καλή σας όρεξη..


Σχόλια

  1. μου αρέσει πολύ η σαλάτα σου! Θα την έτρωγα και ως κύριο πιάτο άνετα!Καλό βράδυ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις