Χυλοπίτες σπιτικές
Νομίζω ότι σας έχω ζαλίσει αυτές τις ημέρες με τα ζυμαρικά μου, αλλά είναι η εποχή βλέπετε. Ο μέρμηγκας που λέγαμε! Άλλωστε τι καλύτερο από σπιτικές χυλοπίτες? Ξέρεις τι τρως και τι υλικά χρησιμοποίησες, άδικο έχω?
Υλικά:
5 αβγά
1 φλυτζ. γάλα
1/2 κιλού σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ. περίπου αλεύρι
αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αβγά με το αλάτι και τα χτυπάμε ελαφρά με τον αβγοδάρτη, Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και τα χτυπάμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε μία ζύμη σφιχτή. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε ή αφαιρούμε αλεύρι ανάλογα με τα αυγά που βάλαμε, αν είναι μικρά ή μεγάλα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά και έπειτα κάνουμε πέντε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα. Αν έχετε μηχανή για φύλλα είναι πανεύκολη. Απλώνουμε τα φύλλα να τραβήξουν και κόβουμε τα φύλλα σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τα τοποθετούμε σε ένα τραπέζι και τις αφήνουμε να ξεραθούν. Τις αποθηκεύουμε σε πάνινη σακούλα.
Υλικά:
5 αβγά
1 φλυτζ. γάλα
1/2 κιλού σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ. περίπου αλεύρι
αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αβγά με το αλάτι και τα χτυπάμε ελαφρά με τον αβγοδάρτη, Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και τα χτυπάμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε μία ζύμη σφιχτή. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε ή αφαιρούμε αλεύρι ανάλογα με τα αυγά που βάλαμε, αν είναι μικρά ή μεγάλα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά και έπειτα κάνουμε πέντε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα. Αν έχετε μηχανή για φύλλα είναι πανεύκολη. Απλώνουμε τα φύλλα να τραβήξουν και κόβουμε τα φύλλα σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τα τοποθετούμε σε ένα τραπέζι και τις αφήνουμε να ξεραθούν. Τις αποθηκεύουμε σε πάνινη σακούλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου