Κοτόπουλο Στιφάδο

Σήμερα είχα κοτόπουλο, το κοιτούσα, το κοιτούσα, και δεν ήξερα πως να το μαγειρέψω. Σκεφτόμουνα, λεμονάτο?, κοκκινιστό?, στο φούρνο με πατάτες? και ήρθε η ιδέα, θα το κάνω στιφάδο. Για πρώτη φορά το έφαγα, προ αμνημονεύτων ετών, τότε που μας έδιναν στο σχολείο συσσίτιο. Και ενθουσιάστηκα με τη γεύση του. Έτσι, το έχω εντάξει στις συνταγές της κουζίνας μου.

Υλικά:

1 κοτόπουλο
1&1/2 του κιλού κρεμμύδια
ήτε κανονικά ήτε για στιφάδο,
ότι έχετε
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 δάφνη, 1 ξυλάκι κανέλας
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
νερό μόνο αν χρειαστεί

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο μερίδες. Εάν χρησιμοποιήσουμε μεγάλα κρεμμύδια, τα κόβουμε φέτες, τα ζεματάμε και πετάμε το πρώτο νερό. Εάν είναι μικρά δεν χρειάζεται. Απλά τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό, για να καθαριστούν ευκολότερα. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τοποθετούμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο. Τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, την κανέλα, τη δάφνη και τα κρεμμύδια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό προσέχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Το βράζουμε περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα, να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του να είναι χυλωμένο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις