Κολοκύθα κόκκινη γλυκό κουταλιού

Ένα ιδιαίτερο γλυκό, που μου αρέσει πολύ. Έχει βέβαια τη φασαρία του, αλλά (μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος), χαχαχα

Υλικά:
1 κιλό κολοκύθα
1 κιλό ζάχαρη
μισό λεμόνι στυμμένο
1 ποτήρι νερό
Υλικά προετοιμασίας
2 κουταλιές σούπας ασβέστη πηκτή
2 λίτρα νερό

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε στην ασβέστη που έχουμε διαλύσει στα 2 λίτρα νερό. Τα αφήνουμε για 2 ώρες στην ασβέστη και ανακατεύουμε  ανά τακτά διαστήματα. Μετά από 2 ώρες τα ξεπλένουμε 3-4 νερά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε για μισή ώρα και μόλις δούμε ότι το σιρόπι κάνει κόμπους στο πιατάκι, προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για δέκα λεπτά ακόμη . Αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε στα βάζα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις