Ελιές μαύρες στο τσουβάλι
Ελιές θρεπτικές και υγιεινές. Γιατί λοιπόν να μην τις φτιάξουμε μόνοι μας χωρίς συντηρητικά και με λιγότερο αλάτι.
Υλικά:
Ελιές
αλάτι
λάδι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις ελιές από τυχόν φιλαράκια και κοτσανάκια. Τις πλένουμε τις αφήνουμε να στεγνώσουν και τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι (το αλάτι ανάλογα με το πόσες ελιές έχουμε. για ένα κιλό ελιές υπολογίζουμε, 100 γρ. αλάτι). Τις βάζουμε μέσα σε ένα τσουβάλι και τις αφήνουμε για 10 περίπου ημέρες, να ξεπικρίσουν και να αλμυρίσουν. Κάθε μέρα γυρίζουμε το τσουβάλι και από τις 2 πλευρές, πάνω κάτω. Με αυτόν τον τρόπο φεύγουν τα υγρά τους και ζαρώνουν.
Υλικά:
Ελιές
αλάτι
λάδι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις ελιές από τυχόν φιλαράκια και κοτσανάκια. Τις πλένουμε τις αφήνουμε να στεγνώσουν και τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι (το αλάτι ανάλογα με το πόσες ελιές έχουμε. για ένα κιλό ελιές υπολογίζουμε, 100 γρ. αλάτι). Τις βάζουμε μέσα σε ένα τσουβάλι και τις αφήνουμε για 10 περίπου ημέρες, να ξεπικρίσουν και να αλμυρίσουν. Κάθε μέρα γυρίζουμε το τσουβάλι και από τις 2 πλευρές, πάνω κάτω. Με αυτόν τον τρόπο φεύγουν τα υγρά τους και ζαρώνουν.
Κάθε χρόνο τις φτιάχνουμε και εμείς,για να έχουμε όλο το χρόνο τις ελίτσες μας! Καλό βράδυ^^
ΑπάντησηΔιαγραφήκατά τη γνώμη μου η μαύρες ελιές είναι ποιό καλές, αλλά και η πράσινες έγιναν καλές σε ευχαριστώ που βλέπεις τις αναρτήσεις μου.
ΔιαγραφήΕπιτέλους συμβουλές απλές και χρήσιμες!! Κάποτε προσπάθησα να κάνω (το 2009), τις έβαλα σε τάπερ με πολύ αλάτι και τις άφησα για ένα μήνα σχεδόν (δεν ήξερα πόσο και λέω καλύτερα παραπάνω) και βέβαια έγιναν λύσσα!!! Δε ξαναπροσπάθησα... Καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκατ΄αρχάς σε ευχαριστώ που βλέπεις τις συνταγές μου.
ΔιαγραφήΑπό τον τίτλο σου My Home memories δημοσίευσα το ψωμί με προζύμη