Ελιές πικάντικες ριγανάτες
Αφού λοιπόν φτιάξαμε τις ελιές μας, τώρα μπορούμε να τις εμπλουτίσουμε και να φτιάξουμε ένα ωραίο μεζέ για ουζάκι.
Παρασκευή:
Για ένα κιλό ελιές. Φτιάχνουμε μία σάλτσα, από 2 ντομάτες τριμμένες, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 1 πιπεριά φλωρίνης εάν θέλετε καυτερή, ρίγανη, δενδρολίβανο, σέλινο και μπορεί να χρειαστεί λίγο αλάτι, 2 κουτ. λάδι και 1 κουτ. ξύδι.
Βράζουμε όλα τα υλικά για 10-15 λεπτά, προσθέτουμε το λάδι και τις ελιές, αποσύρουμε από τη φωτιά, τις βάζουμε σε ένα βάζο και τις αφήνουμε για 2-3 ημέρες να πάρουν τα αρώματα από τη σάλτσα,έπειτα είναι έτοιμες για κατανάλωση.
Παρασκευή:
Για ένα κιλό ελιές. Φτιάχνουμε μία σάλτσα, από 2 ντομάτες τριμμένες, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 1 πιπεριά φλωρίνης εάν θέλετε καυτερή, ρίγανη, δενδρολίβανο, σέλινο και μπορεί να χρειαστεί λίγο αλάτι, 2 κουτ. λάδι και 1 κουτ. ξύδι.
Βράζουμε όλα τα υλικά για 10-15 λεπτά, προσθέτουμε το λάδι και τις ελιές, αποσύρουμε από τη φωτιά, τις βάζουμε σε ένα βάζο και τις αφήνουμε για 2-3 ημέρες να πάρουν τα αρώματα από τη σάλτσα,έπειτα είναι έτοιμες για κατανάλωση.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου