Μυδοπίλαφο
Ένα πιάτο για τους λάτρεις των θαλασσινών. Πολύ εύκολο γρήγορο και πεντανόστημο.
Υλικά:
500 γρ. μύδια
1 κρεμμύδι
1 φλυτζ. ρύζι
3 φλυτζ. νερό
1/2 φλυτζ. λάδι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
1 φλυτζ. του καφέ λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
άνηθο, μαίδανό,δυόσμο
Εκτέλεση:
Ζεματάμε τα μύδια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να τσιγαριστή ελαφρά μέχρι να γιαλύσει, προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν, περίπου δέκα λεπτά. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι με τρεις φλυτζάνες νερό και μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, τον μαίδανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε όλα μαζί για πέντε λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί. Σερβίρεται ζεστό.
Υλικά:
500 γρ. μύδια
1 κρεμμύδι
1 φλυτζ. ρύζι
3 φλυτζ. νερό
1/2 φλυτζ. λάδι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
1 φλυτζ. του καφέ λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
άνηθο, μαίδανό,δυόσμο
Εκτέλεση:
Ζεματάμε τα μύδια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να τσιγαριστή ελαφρά μέχρι να γιαλύσει, προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν, περίπου δέκα λεπτά. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι με τρεις φλυτζάνες νερό και μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, τον μαίδανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε όλα μαζί για πέντε λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί. Σερβίρεται ζεστό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου