Κοτόπουλο με φυστικοβούτυρο και βαλσάμικο!!! ( στη γάστρα)

Κοτόπουλο για σήμερα. Σκεφτόμουνα το πρωί που έπινα τον καφέ μου πως να το φτιάξω. Να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα, λεμονάτο, κοκκινιστό, στο φούρνο με πατάτες? Και σκέφτηκα να κάνω την υπέρβαση να χρησιμοποιήσω φυστικοβούτυρο. Τώρα που σας γράφω τη συνταγή το αποτέλεσμα δεν το γνωρίζω ακόμη. Αλλά εάν πετύχει πιστεύω θα είναι εξαιρετικό. Εάν δείτε την ανάρτηση θα σημαίνει ότι πέτυχε το πείραμα και σας προτρέπω να το δοκιμάσετε.

Υλικά:
1 κοτόπουλο
2 πορτοκάλια
1 λεμόνι
100 γρ. βούτυρο
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1 1/2 κουτ. σούπ. φυστικοβούτυρο
2 φέτες κασέρι
1/2 φλυτζ. τριμμένο ψωμί
1/2 φλυτζ. τριμμένο κασέρι
2 κουτ. σούπ. μέλι
1 κουτ. σούπ. βαλσάμικο κρέμα
1/2 κούπ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 -1/2 κιλό πατάτες
1 κουτ. σούπ. αλεύρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε τέσσερις μερίδες. Κάνετε μία σχισμή σε κάθε κομμάτι βάζετε μέσα αλάτι. πιπέρι και μισή φέτα κασέρι. Φροντίζετε να είναι αρκετά μέσα στο κρέας για να μην βγει το κασέρι κατά την διάρκεια του ψησίματος. Στίβετε μισό πορτοκάλι αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες, τις κόβετε στη μέση και στίβετε μισό λεμόνι και μισό πορτοκάλι, δύο κουταλιές λάδι, προσθέτετε αλάτι πιπέρι και πασπαλίζετε επάνω στις πατάτες το αλεύρι. Ανακατεύετε να πάει παντού το αλεύρι και τις βάζετε στη γάστρα. Ετοιμάζεται τη σος για το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ, βάζετε το γιαούρτι το φυστικοβούτυρο το βούτυρο μαλακό, το ψωμί το κασέρι μία κουταλιά λάδι, και χυμό από μισό πορτοκάλι. Αλείφεται με αυτό το κοτόπουλο και το τοποθετείτε στη γάστρα, πάνω από τις πατάτες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς βάζετε μέσα τη γάστρα χωρίς το καπάκι και ψήνετε το φαγητό για ένα τέταρτο να πιάσει κρούστα το κοτόπουλο. Ετοιμάζετε τη σος, με το μέλι, το βαλσάμικο, το λάδι και το μισό πορτοκάλι. Τα χτυπάτε να ενωθούν και ρίχνετε τη σος στο φαγητό. Σκεπάζετε τη γάστρα χαμηλώνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε για μία ώρα και ένα τέταρτο ακόμη.
  Εάν δεν έχετε γάστρα μπορείτε να βάλετε το φαγητό σε ένα ταψί ή πυρέξ και να το σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
   Και ναι!!!!!!!!!! το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Έχει λίγη φασαρία αλλά αξίζει, τον κόπο.
Εάν δεν θέλετε φυστικοβούτυρο μπορείτε να βάλετε ταχίνι.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις