Κρουασάν με κρέμα μπουγάτσας
Είναι λέει! πολύ της μόδας και στο εξωτερικό το κρουασάν με γέμιση κρέμας μπουγάτσας. Ας το κάνουμε λοιπόν και εμείς. Για τις 200 συνταγές μου, σας κερνάω σήμερα αυτή τη γλυκιά και εύκολη συνταγή.
Υλικά για την κρέμα (8 κρουασάν)
1/2 φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτ. σούπ. ζάχαρη
2 φλυτζ. γάλα
2 κοτ. σούπ. βούτυρο
1 βανίλια
1 αβγό
Για τη ζύμη :
1 φύλλο σφολιάτας
2 κουτ. βούτυρο λιωμένο
1 κουτ. ζάχαρη κρυστ.
Ντεκόρ:
άχνη ζάχαρη
σιρόπι σοκολάτας.
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Το γυρίζουμε λίγο να καβουρντιστή, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγά, σιγά το γάλα κρύο. Ανακατεύουμε συνεχώς με τον αβγοδάρτη να επιτύχουμε μία απαλή κρέμα, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αβγό, ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθεί το αβγό με την κρέμα. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και την ψήνουμε για μισό λεπτό ακόμη. Αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Εάν είναι λίγο ρευστή μην ανησυχήσετε γιατί όταν κρυώσει θα πήξει. Παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας, το κόβουμε στα τέσσερα και έπειτα κάθε κομμάτι το κόβουμε διαγώνια να σχηματίζει τρίγωνο. Αλείφουμε τη σφολιάτα με λίγο βούτυρο και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μιάμιση κουταλιά γέμιση. Τη γέμιση την βάζουμε στην φαρδιά μεριά της σφολιάτας. Τυλίγουμε ρολό προσέχοντας να μείνει η γέμιση μέσα και να μην βγει κατά το ψήσιμο. Αλείφουμε τα κρουασάν με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Όταν βγουν από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή σιρόπι σοκολάτας.
Υλικά για την κρέμα (8 κρουασάν)
1/2 φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτ. σούπ. ζάχαρη
2 φλυτζ. γάλα
2 κοτ. σούπ. βούτυρο
1 βανίλια
1 αβγό
Για τη ζύμη :
1 φύλλο σφολιάτας
2 κουτ. βούτυρο λιωμένο
1 κουτ. ζάχαρη κρυστ.
Ντεκόρ:
άχνη ζάχαρη
σιρόπι σοκολάτας.
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Το γυρίζουμε λίγο να καβουρντιστή, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγά, σιγά το γάλα κρύο. Ανακατεύουμε συνεχώς με τον αβγοδάρτη να επιτύχουμε μία απαλή κρέμα, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αβγό, ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθεί το αβγό με την κρέμα. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και την ψήνουμε για μισό λεπτό ακόμη. Αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Εάν είναι λίγο ρευστή μην ανησυχήσετε γιατί όταν κρυώσει θα πήξει. Παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας, το κόβουμε στα τέσσερα και έπειτα κάθε κομμάτι το κόβουμε διαγώνια να σχηματίζει τρίγωνο. Αλείφουμε τη σφολιάτα με λίγο βούτυρο και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μιάμιση κουταλιά γέμιση. Τη γέμιση την βάζουμε στην φαρδιά μεριά της σφολιάτας. Τυλίγουμε ρολό προσέχοντας να μείνει η γέμιση μέσα και να μην βγει κατά το ψήσιμο. Αλείφουμε τα κρουασάν με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Όταν βγουν από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή σιρόπι σοκολάτας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου